Pirater opretter politisk parti

Svenske pirater stifter et politisk parti og håber at blive valgt ind i det svenske folketing, riksdagen. Her vil de afskaffe ophavsret, patenter og varemærker.

Indhold

Sverige kan se frem til at få et noget utraditionelt politisk parti, efter en flok pirater har besluttet at danne Piratpartiet. De er nu klar med et hårdtslående partiprogram, der kræver afskaffelse af ophavsret, patenter og varemærker.

Websiden for Piratpartiet åbnede første januar, og i løbet af de første 24 timer indløb der over fire tusinde underskrifter som støtte for partiet.

Underskrifterne skal sikre partiet opbakning, så det kan få lov at stille op til det kommende svenske folketingsvalg.

Til selve folketingsvalget skal Piratpartiet bruge 225.000 stemmer for at blive valgt ind, og det mener partiet langtfra er umuligt.

Piratpartiet hævder, at der er over 800.000 aktive fildelere i Sverige, og det er her, stemmerne skal hentes.

De svenske pirater har valgt at stifte partiet, efter den svenske lovgivning i 2005 blev strammet omkring fildeling på nettet. Det har ført til en hidsig debat i Sverige, og flere fildelere har følt sig trådt på og kriminaliseret.

Du kan læse mere om Piratpartiet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere