Falsk Messenger gemmer på virus

Den store efterspørgsel på Windows Live Messenger har fået virusprogrammører til at fare til tasterne. Virus udgiver sig for at være en betaversion af Microsofts kommende program.

Indhold

I øjeblikket betatestes en version af Microsofts Messenger 8, der også går under navnet Windows Live Messenger. Der har været massiv efterspørgsel på programmet, og den situation har virusprogrammører udnyttet.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet F-Secure er der lige nu en virus løs, der kamuflerer sig bag overskriften "MSN Messenger 8 Working BETA". Selve filen hedder BETA8WEBINSTALL.EXE.

Den ondsindede fil kan blandt andet findes på en webside, der lokker med tilbudet om at få fingrene i en eftertragtet betaversion af Messenger 8.

Men hvis filen downloades, vil den sørge for, at ens tidligere version af Messenger nu begynder at sende link til samtlige modtagere på kontaktlisten.

Samtidig vil ens computer automatisk kontakte en server, og der er risiko for, at udefrakommende vil tage kontrol med maskinen.

Virusen er dukket op, efter der hos online auktionshuset eBay har været aktioner om at få lov til at betateste den kommende Messenger. Som betatester får man et begrænset antal invitationer, der kan sendes til venner og familie, og det fungerer på samme måde, som da Google i begyndelsen betatestede sin gratis e-mailtjeneste Gmail.

Det er de invitationer, som er sat til salg. Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere