Det tager 17 timer at fange en virus

It-sikkerhedsfirmaet Ironport har regnet på, hvor lang tid det i gennemsnit tager at finde en vaccine mod en virus, som er løs på nettet. Resultatet er 17 timer.

Indhold

Når en ny virus slipper løs på nettet, får den oftest lov at boltre sig i 17 timer, inden den første vaccine er klar. 17 timer er ifølge it-sikkerhedsfirmaet Ironport det gennemsnitlige tidsrum, det tager antivirusfirmaer at slå tilbage mod en virus.

Ironport har haft den store lommeregner fremme for at nå frem til de 17 timer, og enkelte virus tog markant længere tid at få styr på, og i et særligt tilfælde gik der mere end tre uger, før en vaccine var klar.

Det er især Bagle og Mytob, der er med til at trække gennemsnittet op. Samlet set var brugere uden antivirusbeskyttelse mod Baglevarianter i 79 timer og 25 minutter. Mytob tog endnu længere tid, og der gik 496 og 16 minutter, før alle de forskellige varianter af denne virus var stoppet.

Ved at lægge alle timerne sammen, som det har taget it-sikkerhedsfirmaer at skabe antivirus mod nye trusler, kan Ironport konkludere, at Windows-brugere har været ubeskyttet mod en eller anden form for virus i hele 57 dage i 2005, skriver BBC News.

It-sikkerhedsfirmaet er nået frem til tallet på 17 timer ved at analysere den ind- og udgående e-mailtrafik blandt mere end 100.000 organisationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere