Windows Vista med forøget sikkerhed

Et nyt preview af Windows Vista er på gaden. Microsofts kommende styresystem har fået en lang række nye sikkerhedsprogrammer indenbords.

Indhold

En halv million udvalgte testere har nu fået adgang til et nyt preview af Windows Vista, der er Microsofts kommende styresystem. I denne udgave er der især lagt vægt på sikkerheden, og flere nye programmer er blevet integreret, skriver News.com.

En ny feature er Windows Defender, en opdatering af Windows AntiSpyware, der skal beskytte computeren mod spyware, rootkits og andre trusler. Ifølge Microsoft har Windows Defender fået forbedret sin evne til at finde og fjerne ondsindede programmer.

Et andet nyt program i Windows Vista er BitLock Drive Encryption, der skal beskytte data på computeren i tilfælde af tyveri.

Samtidig er der også åbnet op for forøget forældrekontrol via styresystemet. Websider kan blokeres, og Windows Vista kan holde styr med ungernes tid foran skærmen og afgive rapport til forældrene. Den indbyggede firewall i styresystemet har også fået sig en opgradering.

Ifølge News.com mangler Microsoft stadig at inkludere enkelte programmer i Windows Vista, men det skulle ske i det næste preview, der kommer i begyndelsen af det nye år.

Windows Vista er efterfølgeren til Windows XP, og det forventes, at den endelige version af det nye styresystem kommer på gaden i slutningen af 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere