Den dumme, den onde og den grusomme virus

Virus og malware fyldte godt op på vores computere i 2005, og derfor har Panda Software lavet en årskavalkade over de mest irriterende og problematiske vira i det forgangne år.

Indhold

Året er snart forbi, og så er der tradition for at gøre status over begivenhederne i de forgangne 12 måneder. På virusfronten har Panda Software lavet en årskavalkade over de mest bemærkelsesværdige virus- og malware-angreb, der ramte computere i 2005. Her er listen, der både rummer den dummeste og den mest ondskabsfulde virus:

Årets første:
Downloader.AEE fik den tvivlsomme ære at være den første trussel, der blev sporet i 2005. Noget tyder på, at opfinderne af denne skadelige kode ikke havde så mange nytårsplaner, for det nye år var knap blevet ringet ind, da denne trojanske hest viste sig for første gang.

Årets mest irriterende:
Panda Software mener, at det ubetinget må være Elipter.D, der var i stand til at forhindre mere end 90 applikationer i at køre ? heriblandt Word, Excel og Winzip.

Årets luskebuks:
Det var ormen Sober.V, som brugte næste års VM i Tyskland til at narre folk ved at tilbyde dem gratis billetter til slutrunden.

Årets dummeste:
Den trojanske hest Banker.APM forsøgte at stjæle fortrolige bankoplysninger. Det var dog ingen succes, da den var fuld af programmeringsfejl.

Årets løgnhals:
Den titel tilfalder Downloader.EJD. Denne trojanske hest blev spredt via e-mail, der udgav sig for at være fra Microsoft. Disse mail advarede brugerne om faren ved ormene Zotob og IRCBot, der hærgede på nettet i august. Målet var at narre uforsigtige brugere til at køre en falsk patch, der skulle forhindre en infektion.

Årets mest ondskabsfulde:
Her var der især to, der gjorde sig uheldigt bemærket. Zar.A.worm brugte emnet: donationer til ofrene for den asiatiske tsunami til at narre folk, mens Downloader.ENC udnyttede orkanen Katrina. Sidstnævnte fungerede via en web-side, som udgav sig for at støtte Katrina?s ofre, men i stedet downloadede trojanske heste på de besøgenes computere.

Årets mest observante:
Her skilte den trojanske hest Bancos.NL sig ud. Bancos.NL?s mål var at udspionere brugerne, ved at vente til de gik ind på finansielle hjemmesider eller banksider. Dette er der i sig selv ikke noget revolutionerende ved, da mange andre ondsindede koder gør det samme. Forskellen er bare, at mens andre ondsindede koder kan overvåge et par hundrede web-adresser, var Bancos.NL i stand til at observere omkring 3.000 adresser.

Du kan læse mere i Panda Softwares virusleksikon, som du finder her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere