Her er it-afdelingens skræk

Medarbejdere kan være en trussel mod it-sikkerheden på arbejdspladsen. McAfee har lavet en liste over fire persontyper, som er enhver it-afdelings skræk.

Indhold

It-sikkerheden på arbejdspladsen kan blive brudt, hvis medarbejderne ikke passer ordentlig på. It-sikkerhedsfirmaet McAfee har nu udarbejdet en liste over de persontyper, som gør livet surt for virksomhedens it-afdeling:

1. Den sikkerheds ukyndige

Personen indgår i den gruppe, der udgør størstedelen af de ansatte i virksomheden. Det er medarbejdere med begrænset kendskab til sikkerhed, der sammen med deres familie anvender den bærbare arbejdscomputer som om, den var privat.

2. Gadget-freaken

Medarbejder, der kommer til jobbet med et helt arsenal af teknisk udstyr, der tilsluttes computeren. Det gælder alt fra avancerede mobiltelefoner til USB-stik og MP3-afspillere.

3. Besætteren

Medarbejderen, der kaster sig over og anvender virksomhedens it-ressourcer efter eget hoved. Det kan eksempelvis være, at der gemmes musikfiler på serveren eller spilles online computerspil via virksomhedens netværk.

4. Sabotøren

En meget lille gruppe medarbejdere, der bevidst trænger ind i systemer, de normalt ikke har adgang til, eller som med vilje smitter netværket af personlige årsager.

De fire personkarakteristikker stammer fra en undersøgelse, som ICM Research har foretaget for McAfee. Her blev 1.500 personer i seks europæiske lande interviewet om deres forhold til it-sikkerhed.

Næsten otte ud af ti interviewpersoner forklarede, at de stolede fuldt ud på, at it-afdelingen på deres arbejdsplads træffer de foranstaltninger, der kræves rent sikkerhedsmæssigt. Men det er langtfra tilstrækkeligt:

? Ofte gør de ansattes adfærd, at virksomhedens investeringer i it-sikkerhed er forgæves. Det er nok, at en enkelt medarbejder tilslutter en virussmittet MP3-afspiller eller mobiltelefon til sin arbejdscomputer, for at hele virksomhedens netværk smittes indefra, siger Gunilla Fohlström, systemingeniør hos McAfee.

En tidligere undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Sophus har også vist, at medarbejdere faktisk er en større trussel mod it-sikkerheden på arbejdspladsen end hackere, der forsøger at bryde ind i computersystemerne udefra.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere