Nazister står bag ny Soberorm

Ny variant af Soberormen er skabt af nynazister, hævder it-sikkerhedsfirmaet iDefense. Ormen er sat til at bryde ud den 5. januar i anledning af nazistpartiets 87 års jubilæum.

Indhold

Næste udbrud af Soberormen er skabt af nazister og forventes at bryde ud den 5. januar. Det forudser it-sikkerhedsfirmaet iDefense, der har analyseret en ny variant af ormen.

Datoen falder sammen med nazistpartiets 87 års jubilæum, og det er dagen før et politisk topmøde i Tyskland.

Ifølge iDefense kan det kommende udbrud påvirke trafikken på nettet, når flere millioner e-mailadresser ventes at blive fyldt med politisk propaganda på det tidspunkt, hvor ormen for alvor bryder ud.

It-sikkerhedsfirmaet opdagede ormen ved at afkode krypterede kode i den seneste variant, der blev opdaget den 22. november.

Den nye orm er designet til at downloade en ny stykke kode den 5. januar, og den har allerede inficerede millioner af computere, anslår iDefense.

I november var den blandt andet forklædt i en e-mail, der udgav sig fra at være fra FBI og CIA, og som påstod, at modtageren havde surfet på ulovlige hjemmesider.

Derefter skulle der klikkes på den vedhæftede fil for se, præcist hvilke sider det drejede sig om, og så installerede ormen sig selv.

Den nye orm er forholdsvis sprogkyndig, da dens indhold er tysk, når den videresender sig selv til tyske e-mailadresser, mens den er på engelsk til alle øvrige.

Tilbage i maj blev en variant af Soberormen også brugt til at sprede propaganda med tysk højrenationalistisk indhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere