Internetforbindelse på 100 Mbit/s fra Telia

Bredbåndforbindelsen kan blive på op mod 100 Mbit/s, når Telia om godt et år skruer op for hastigheden. Det sker gennem kabelnettet.

Indhold

Nu er det snart slut med at rode rundt med internetforbindelser på to eller fire Mbit/s. Elselskaberne er på vej med svimlende hastigheder, og nu melder Telia sig også med en bredbåndsforbindelse, der batter.

Forbindelsen kan komme op og runde 100 Mbit/s, når Telia i 2007 er klar med sin nye bredbåndsløsning. Det sker gennem en ny teknisk standard, Docsis 3.0, der kan skrue hastigheden op via Telias Stofa kabel-tv.

Telia indrømmer, at den superhurtige forbindelse ikke nødvendigvis er noget, som de fleste forbrugere vil have glæde af, selv om vi fremover i stigende grad vil bruge internetforbindelsen til IP-telefoni og til at se streamede tv-programmer i HD-kvalitet:

- De nuværende hastigheder er helt dækkende for de fleste forbrugeres behov. Og det er der ikke nogen grund til at lave om på. Selv for en familie, der stiller høje krav til hastighed, vil 20 Mbit/s også fremover være tilstrækkeligt. Samtidig er langt den største del af den teknik, som leverer indholdet på internet, ikke klar til at levere data i den højeste hastighed, forklarer Kaj Skov, teknisk direktør i Telia Stofa.

Den hurtige forbindelse vil i 2007 først og fremmest blive tilbudt de 145.000 husstande, som allerede nu har StofaNet bredbånd.

Allerede nu har mere end 3.000 danskere en internetforbindelse på 100 Mbit/s. Det er dog ikke via kabelnet som Telias, men derimod igennem fibernet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere