Skandaler ryster Wikipedia

Wikipedia er rystet, efter urigtige oplysninger igen er blevet bragt i det gratis onlineleksikon. En tidligere sekretær anklages blandt andet for mordet på USA?s præsident John F. Kennedy.

Indhold

Wikipedias troværdighed har lidt endnu et tungt nederlag. Det sker, efter det gratis onlineleksikon igen har frembragt urigtige oplysninger. Denne gang drejer det sig om mordet på USA's præsident John F. Kennedy i 1963.

En tidligere sekretær for præsidentens bror, senator Robert Kennedy, var noteret for, at han muligvis var involveret i likvideringen af præsidenten.

Samtidig blev sekretæren også kædet sammen med mordet på Robert Kennedy, der blev skudt i 1968, skriver News.com.

Kritikere af Wikipedia ser det seneste eksempel som et udtryk for, at det gratis onlineleksikon ikke er til at stole på. Grundtanken i Wikipedia er, at alle i princippet kan skrive indlæg i leksikonet og rette i andres.

Men efter der endnu engang er fremlagt urigtige oplysninger, ser leksikonets grundlægger, Jimmy Wales, sig nødsaget til at ændre den frie form, som Wikipedia indtil nu har kørt under.

Fremover vil det kræver registrering, før man kan oprette et indlæg. Det vil dog fortsat være muligt at rette i andres uden at skulle registrere sig.

Umiddelbart vil den nye procedure ikke forhindre forkerte oplysninger i at blive viderebragt, men det vil gøre det lettere for de hundredvis af frivillige at overvåge og rette fejl, skriver AP.

Tidligere har også Norges statsminister, Jens Stoltenberg, fået sit navn sværtet til på Wikipedia. Her stod fejlagtigt, at han var dømt for pædofili.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere