Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Folkene bag Facebook-applikation nægter problemer

Folkene bag ReclaimPrivacy nægter privacy-problemer, men sikkerhedsfirma fastholder programmet på den sorte liste.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle, at det meget hypede Facebook-program, ReclaimPrivacy, var kommet i en klon, der havde skyggesider, som ikke var ønskelige i sikkerhedsmæssigt øjemed.

Det har affødt en stribe af henvendelser fra folkene bag det rigtige open source-projekt, der har til formål at skabe bedre privacy for Facebook-brugerne.

Matt Pizzimenti skriver blandt andet til Computerworld, at ReclaimPrivacy.org ikke sender data til andre servere end Facebook, og at der ikke anvendes analytiske værktøjer på informationerne, hvilket var de bekymringer, der fik CSIS til at sortliste programmet.

Han pointerer samtidig, at privacy-politikken hos ReclaimPrivacy.org er helt klar:

"Vi ser aldrig dine Facebook-data, og vi deler aldrig dine personlige informationer med andre," skriver Matt Pizzimenti i sin henvendelse.

Grund til forsigtighed

Den oprindelige advarsel fra sikkerhedsfirmaet CSIS, var da også forbeholdt en applikation, der havde taget det samme navn som ReclaimPrivacy.

Sidste uges advarsel var således ikke rettet direkte mod ReclaimPrivacy.org, men mod en applikation, der benyttede næsten samme kode og den samme titel.

"Den oprindelige advarsel blev udsendt, fordi en gruppe kriminelle havde hugget open source-koden og modificeret den således, at der blandt andet kunne sendes personlige informationer til servere udenfor Facebook," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i CSIS.

CSIS opfordrer dog til forsigtighed med alle applikationer, der blot bærer titlen ReclaimPrivacy.

"Vi har løftet pegefingeren i forbindelse med alle applikationer, der bærer titlen, fordi vi ikke er sikre på hvilke personer, der står bag open source-projektet. Samtidig har der i løbet af ganske kort tid været en kæmpe Facebook-hype omkring ReclaimPrivacy, og det bør vække mistanke."

"Vi valgte derfor at advare mod applikationen, både fordi den var blevet kopieret, men også grund af den måde, den var blevet lanceret på," lyder det fra Peter Kruse.

Det handler om tillid

Peter Kruse fortæller, at det er essentielt, at man kan stole på folkene bag ReclaimPrivacy.org, fordi det handler om sikring af privatlivet.

"Når man har lukket applikationen ind, fungerer Facebook på den måde, at bordet fanger. Derfor vil vi være sikre på hvilken applikation, der er tale om og hvem, der står bag projektet, før vi sletter det fra vores sorte liste, og det gør vi i tæt samarbejde med Facebooks egne folk," siger han.

En nærmere analyse skal ifølge Peter Kruse vise, om ReclaimPrivacy lever op til sine løfter.

Hans opfordrer samtidig til, at man altid er påpasselig med hvilke applikationer, der installeres på Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere