Artikel top billede

Microsoft: Google krænker patenter med Android

Microsoft mener, at Google krænker en hel stribe af selskabets patenter med mobil-systemet Android.

Microsoft mener, at Googles styresystem til smartphones, Android, krænker selskabets intellektuelle ejendom.

Med udmeldingen er der meget, der tyder på, at de to selskabers indædte kamp - som du kan læse mere om her - træder ind i en ny fase.

Microsoft mener, at Android krænker selskabets patenterede mobil-teknologier på en bred vifte af områder, der dækker brugerinterface og hele det underliggende styresystem.

Microsofts juridiske chef, Horacia Gutierrez, siger til nyhedsmediet Cnet, at Microsoft er nødt til at påtage 'sig ansvaret' for at sikre, at 'konkurrenter ikke nasser på vores opfindelser'.

Han meddeler samtidig, at Microsoft altid foretrækker at løse stridigheder om licensiering af intellektuelle rettigheder uden at ty til retssager.

Microsofts udmelding kommer kort tid efter, at selskabet og smartphone-producenten HTC har indgået en patent-aftale, der sikrer den taiwanske producent særskilt ret til at anvende Microsofts patenterede teknologier på telefoner, der kører på Android.

Det kan du mere om her.

Til gengæld vil Microsoft modtage royalties af HTC. Angiveligt skal Microsoft være i forhandlinger med andre mobil-producenter om lignende aftaler.

Android er baseret på Linux, men indeholder samtidig en række andre interfaces og programmer. Microsoft vil ikke fortælle, hvor selskabet mener, at krænkelserne har fundet sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere