Artikel top billede

Her tjener Apple sine milliarder

Milliarderne buldrer ind i Steve Jobs og Apples pengekasse. Vi tager et detaljeret kig på Apples pengestrømme.

Computerworld News Service: Endnu engang er Apple ved at bryde gennem loftet med endnu et rekord-præget regnskab med enorme vækstrater. Det kan du læse mere om her.

For et kvartal, der ellers ligger uden for den traditionelle højsæson, kan det ikke blive ret meget bedre.

Hovedtallene - som du finder her - taler for sig selv. Men der er faktisk grund til at kigge nærmere på en række detaljer i Apples regnskab.

Enorm omsætning

Ja, kvartalsregnskabet byder på ret massive omsætningstal, hvilket du kan læse mere om her.

Faktisk har Apple kun én gang tidligere haft en højere kvartalsomsætning, og det var i forrige kvartal, der dækkede hele julesalget, som traditionelt trækker salgstallene godt i vejret.

Mest markant i kvartalet er salget af iPhonen, som har slået alle forventninger.

I forrige kvartal - der altså medregnede julesalget - solgte Apple 8,7 millioner iPhones, hvilket var godt, men ikke overraskende godt, da Apples stilfulde produkter normalt sælger godt op til jul.

Der var til gengæld ikke mange, der havde forventet, at selskabet i årets første triste måneder ville sælge flere iPhones end i jule-kvartalet. Men det er, hvad der er sket: Apple har solgt 8,75 millioner iPhones i kalender-årets første tre måneder.

Salg af iPod Touch vokser

Det kan være lidt svært at få et nøjagtigt overblik over, hvordan det egentlig går med salget af iPod Touch. Det skyldes, at Apple normalt fører salgstallene af iPhones lille telefon-fri fætter ind under de overordnede iPod-salgstal.

I denne omgang har Apple imidlertid klart ønsket at vise musklerne frem, og det er god grund til. Salget af iPod Touch er nemlig steget med 63 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det betyder med andre ord, at iPod Touch er ved at tage over, hvor den almindelige iPod slipper. Salget af hele iPod-viften - inklusive iPod Touch - er nemlig faldet med en procent i forhold til samme kvartal et år tidligere.

Med andre ord: Salget af den traditionelle iPod fortsætter med at falde, mens iPod Touch bliver mere og mere populær i så raskt et tempo, at det holder hånden under hele Apples iPod-division.

Det samlede fald på én procent er faktisk ok, da salget er faldet langt mere i de seneste tre kvartaller i træk med et fald på mellem seks og otte procent. Dette har det stigende salg af iPod Touch bremset. Hertil kommer, at Apple tjener flere penge per solgt iPod Touch end per almindelig iPod.

Så stor en andel henter Apple på iPhone

Apples andet regnskabskvartal er traditionelt det svageste, når det handler om salg af Mac-computere.

Hertil kommer, at der i det netop overståede kvartal ikke har været nye modeller, der har kunnet trække salget fremad.

Alligevel har salget af Mac-computere været det bedste nogensinde i et andet kvartal, og faktisk har det været højere end i selv tredje kvartal sidste år.

Især er det gået godt for salg af desktop-computere, hvor der er blevet langet mere end en million enheder over disken.

Det er andet kvartal i træk, at Apple runder en million solgte desktop-computere.

Omsætnings-mikset

Apples miks i omsætningen - altså andelen af salg i de tre store divisioner - har ikke ændret sig nævneværdigt i de seneste tre kvartaler.

I andet regnskabskvartal kom 28 procent af omsætningen fra Mac, 14 procent fra iPod og 40 procent fra iPhone. De sidste 18 procent kommer fra områder som software, services og musik.

Kigger man nærmere på mikset, er det tydeligt, at Mac-divisionen fortsætter en opadgående bevægelse, mens iPod-divisionen er for svagt nedadgående.

Iphonen drøner opad og nærmer sig efterhånden stratosfæren.

Apple selv understreger (igen), at selskabet stort set går i nul, når det handler om salget af apps og musik.

Der er endnu ikke kommet tal ind om iPadden, som du kan læse mere om her.

Apple er selv ikke i tvivl om, at der venter en regulær salgssucces forude og har flere gange antydet, at man ligefrem har undervurderet efterspørgslen efter tavle-pcen.

Alt det vil vi vide mere om, når næste kvartalsregnskab fra Apple lander. Der er gode chancer for, at det vil overgå dette rekord-regnskab i den opadgående kurve, som Apple rider på for tiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere