Onsdagens aviser om it

Red Barnet: Arto mere sikker end Facebook. Hacker-forsikring i stor fremgang

Red Barnet: Arto mere sikker end Facebook
Mange skoler har lukket for Arto, mens eleverne gerne må bruge Facebook. Det er konkurrenceforvridning, mener Artos direktør. Og den holdning står hen ikke alene med. Ud fra et sikkerhedshensyn er det problematisk, at Facebook drøner frem, mens Arto mister brugere og har oplevet et kæmpefald i antallet af sidevisninger. Det mener psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet, som ellers har været en af de ivrigste kritikere af Arto. I dag siger Kuno Sørensen til Jyllands-Posten: "Arto har udviklet et godt samarbejde med politiet og har procedurer, der gør, at de overvåger, hvad der foregår og griber ind, når der sker noget grænseoverskridende eller kriminelt. Sådan er det ikke på Facebook. Det er en meget større legeplads, og hvis det danske politi skal have udleveret oplysninger med henblik på retsforfølgelse, bliver det en meget kompliceret proces." [Morgenavisen Jyllands-Posten]

Hacker-forsikring i stor fremgang

Frygt for hackerangreb får virksomheder til at forsikre sig mod it -kriminalitet. Siden nytår har Codan ifølge afdelingschef Bente Burlin haft en stigning i salget af kriminalitetsforsikringer på mere end 20 procent. Codan er det eneste danske selskab, der tilbyder forsikringen. Og ifølge Bente Burlin er det især mindre håndværksvirksomheder, der frygter at få lænset deres konti over nettet. Codans forsikringer er et af Finansrådets hovedargumenter for, at der ikke er behov for en lov, der skal tvinge bankerne til at dække små virksomheders økonomiske tab efter hackerangreb, sådan som bankerne skal, når det gælder privates tab. [Morgenavisen Jyllands-Posten]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere