Artikel top billede

Microsoft gennemtvinger opgradering af Messenger

Obligatorisk sikkerhedsopgradering af Windows Live Messenger vil lukke sårbarhed i koden.

Computerworld News Service: Microsoft vil i løbet af denne måned tvinge brugerne af Windows Live Messenger til at opgradere.

Det sker med henblik på at lukke et sikkerhedshul, som er opstået, fordi en udvikler har tilføjet et ekstra tegn til et kodebibliotek.

Fra midten af september vil det være påkrævet af brugerne af Messenger 8.1 og 8.5 at opgradere til Messenger 14.0.8089, hvis de ønsker fortsat at bruge instant messaging-tjenesten, meddeler virksomheden i et blogindlæg.

Valgfri tilbud om opgradering er ifølge Microsoft allerede begyndt at nå ud til brugere af Messenger 8.1 og 8.5.

Kan vente til sidst i oktober

Tidslinjen for folk, der kører et build af Messenger 14, ser dog anderledes ud.

Her vil de obligatoriske opgraderinger begynde sidst i oktober, mens valgfri opgraderingstilbud vil begynde at blive sendt ud i begyndelsen af oktober.

"Det vil tage adskillige uger for opgraderingsprocessen at blive færdig, da opgraderingen vil blive udrullet til kunderne over flere uger," lyder det fra Microsoft.

Microsoft opmuntrer også brugerne til proaktivt at opgradere ved manuelt at downloade den nyeste version af Messenger fra tjenestens website.

Fejlbehæftet kodebibliotek

Selv om Messenger 14 inkluderer adskillige nye funktioner og en ny grafisk brugerflade, gør Microsoft opgraderingen obligatorisk på grund af en fejl, der stammer fra et fejlbehæftet "kodebibliotek" fra Microsoft - Active Template Library, som bruges af programmører i udviklingen af instant messaging-klienten.

I slutningen i juli erkendte Microsoft, at sårbarheden, der var opstået i software, der brugte Active Template Library, er opstået på grund af en tastefejl på kun et enkelt tegn, nemlig et ekstra "&"-tegn.

Flere nød-opdateringer

28. juli udgav Microsoft et par nødopdateringer for at løse Active Template Library-fejlen i Internet Explorer og Visual Studio, som er virksomhedens populære udviklingsplatform.

11. august rettede Microsoft, som en del af selskabets månedlige planlagte sikkerhedsopdatering, fem yderligere Active Template Library-fejl i adskillige af virksomhedens egne komponenter.

Windows Live Messenger er dog ikke blandt de programmer, der nævnes i den medfølgende security bulletin, MS09-037.

Microsoft har tidligere meddelt, at det kan tage måneder, før virksomheden har gennemgået koden for al dens software for at fastslå, hvad der er påvirket af Active Template Library-fejlen.

I sidste uge reviderede Microsoft det såkaldte security advisory for Active Template Library-sårbarhederne, hvor der blev tilføjet et afsnit om Messenger.

I FAQ'en gør Microsoft det klart, at denne opgradering er obligatorisk.

"Hvis du ikke accepterer opgraderingen, kan du ikke få adgang til Windows Live Messenger-tjenesten," som der står.

Udruller uafhængigt af Windows Update

Opgraderingen af Messenger vil ikke blive pushet til brugerne gennem Microsofts normale tjeneste til distribution af opdateringer, Windows Update.

"På nuværende tidspunkt udgiver Microsoft opgraderinger af Windows Live Messenger-klienten ved hjælp af Windows Live Messenger-tjenesten, fordi disse online-tjenester har deres egen mekanisme til udrulning af klienter," siger Microsoft.

Brugere, der kører enhver version af Windows, der er ældre end Windows XP, vil dog ikke være nødt til at opgradere. De kan fortsat anvende den sårbare software, hvis de ikke selv vælger at opgradere.

Det er ikke første gang, der er obligatoriske opgraderinger af Messenger.

For næsten to år siden gjorde Microsoft det også - igen på grund af en sårbarhed - da virksomheden tvang brugerne til at opgradere til Windows Live Messenger 8.1.

Men som en reaktion på meddelelsen udnyttede visse brugere lejligheden til at kritisere opgraderingen.

"Så nu tvinger I os til at opgradere til noget, der er helt ødelagt?" siger en bruger, der identificerer sig som "hemingray" i en kommentar på bloggen.

"Nej tak. Jeg vil altid bruge 8.5, og så er jeg ligeglad med, hvilke forbandede fejl, den har."

"Jeg er blevet på 8.5 for at beholde funktionen delte mapper, som jeg har brug for," tilføjer en anden bruger, der kalder sig "Sam Toucan," i den samme kommentartråd.

"Tilføj delte mapper, og så er jeg glad. Ellers lad mig beholde 8.5!"

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere