Artikel top billede

En million Linux-kerner går i krig mod botnet

Over en million virtuelle Linux-kerner skal give sikkerhedsforskere indblik i, hvordan botnet opererer. Formålet er at komme de ondskabsfulde netværk til livs ved at emulere dele af internettet.

For første gang er det lykkedes forskere at køre mere end en million Linux-kerner som virtuelle maskiner, og den succesoplevelse skal bruges til at undersøge, hvordan verdensomspændende botnets virker.

Det skriver det delvist offentlige amerikanske sikkerhedsselskab Sandia National Laboratories på sin hjemmeside, efter instituttet i sidste måned fik igangsat første del af bekæmpelsen af botnets, der i sine værste tilfælde kan rumme mere end en million computere spredt over hele kloden.

Sandia National Laboratories-forskerne kører lige så mange virtuelle maskiner, som der findes i de store botnets, på en Thunderbird-supercomputer.

Forskerne kan via simuleringerne få et indblik i, hvordan de store botnet opererer - og ikke mindst, hvordan de skal kvæles.

Ny følelse af kontrol

"Vi kan opnå en kontrol, som vi aldrig har haft før," lyder det fra en af laboratoriets tekniske ledere, Ron Minnich, på instituttets hjemmeside om forsøget med de 1,1 million Linux-kerner.

Han forklarer, at det før i tiden kun var muligt at køre op mod 20.000 kerner på samme tid.

Men denne gang har forskerne sat en Linux-kerne til at køre på 250 virtuelle maskiner og koblet de virtuelle maskinerne sammen med Thunderbird-supercomputerens 4.480 dual Xeon-servere.

Ambitioner om kæmpe-netværk

"Med tiden vil vi gerne være i stand til at emulere et computernetværk i et mindre land og måske oven i købet et land på størrelse med USA, for at kunne "virtualisere" og overvåge et cyber-angreb," siger Ron Minnich.

Ambitionerne går på at bygge modeller af centrale områder af internettet, hvorefter man kan opnå vital viden om botnettenes strategiske hærgen for derefter at sætte en stopper for ødelæggelserne.

Supercomputer-producenter som IBM og Dell forventes at blive vigtige samarbejdspartnere i processen med at bygge store virtuelle, simuleringssystemer.

"Vi har estimeret, at vi har brug for 100 millioner CPU'er i 2018, hvis vi skal bygge de systemer, som kan køre på de ønskede hastigheder. Nu er vi vist, at vi er startet godt med at programmere på en maskine med så mange CPU'er," forklarer Ron Minnich.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere