Intel lancerer 64-bit Xeon

Den første 64-bit x86-processor fra Intel hører ikke overraskende til Xeon-serien. Nu fås server-processoren med frekvenser på op til 3,6 GHz lige som Pentium 4.

Indhold

Som lovet har Intel lanceret en række Xeon-processorer med understøttelse af 64-bit instruktioner såvel som de gode, gamle 32-bit instruktioner. Dermed opruster Intel kraftigt i kampen mod AMD, der med 64-bit-processoren Opteron er trængt ind på markedet for x86-servere.

I samme ombæring er clockfrekvensen på Xeon kommet op på 3,6 gigahertz, og frekvensen på systembussen er sat op fra 533 til 800 megahertz. I alt har Intel introduceret fem nye Xeon-processorer med frekvenser fra 2,8 til 3,6 gigahertz.

Godt nok er Xeon beregnet til servere og arbejdsstationer med en eller to processorer, men arkitekturen er den samme, som benyttes til den nye serie af Pentium 4-processorer. Dermed får Xeon også understøttelse af SSE3-instruktioner.

Understøttelsen af 64-bit kode findes allerede i de nuværende Pentium 4-processorer, den er bare ikke aktiveret. Derfor er det ikke noget problem for Intel at lancere 64-bit Pentium 4, og det vil angiveligt ske inden årets udgang.

Xeon rummer nu strømstyringsfaciliter, så ydelsen afpasses behovet. Derved spares der strøm, når behovet for regnekraft er lille, og så bliver processoren knap så varm.

Intel har også lanceret nye chipsæt, der passer til de nye Xeon-processorer. Intel E7525 skal bruges i arbejdsstationer med understøttelse af PCI Express og DDR2 RAM. Senere kommer chipsættene Intel E7520 og E7320 samt en ny I/O-processor kaldet IOP332, som skal anvendes i servere. Begge disse chipsæt får ligeledes understøttelse af PCI Express og DDR2 RAM.

Hidtil har man skulle investere i den dyre Itanium-serie, hvis man ville have fingrene i en 64-bit processor fra Intel. Firmaet vil selvfølgelig stadig gerne af med Itanium-processorerne, og det er nok derfor, at Xeons 64-bit-understøttelse bliver nedtonet.

Intel kalder det blot for "Extended Memory 64 Technology", forkortet EM64T. Navnet er en hentydning til, at processoren understøtter langt mere end de fire gigabyte RAM, som var begrænsningen på 32-bit-processorerne.




IT-JOB

Euronext Securities

Software Developer

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere