Anticensur-firma censurerer webtrafik

Et amerikansk firma, der får penge af USA's regering til at give den iranske befolkning adgang til internettet i ucensureret form, anklages for selv at censurere webtrafikken.

Indhold

Firmaet Anonymizer i San Diego i Californien, der administrerer IBB Anonymizer service, er blevet beskyldt for at censurere internettrafikken. Det sker på trods af, at firmaet faktisk skulle levere censurfrit internet til pc'er i Iran. Det skriver New Scientist.

Beskyldningen optræder i konklusionen på en rapport fra OpenNet Initiative, der er et internationalt samarbejde mellem forskere University of Toronto, Harvard University og University of Cambridge.

Det er den amerikanske regering, som står bag IBB Anonymizer service, og formålet med tjenesten er at give borgere i Iran adgang til en ucensureret udgave af internettet.

Iranske myndigheder blokerer nemlig websteder som man ikke mener iranerer bør se, blandt andet en række vestlige nyhedsmedier og websteder, som arbejder for demokrati.

Problemet er bare, at Anonymizer selv blokerer for massevis af websteder. Der er blandt andet ord som ass som Anonymizer ikke vil tillade, og derfor bliver websteder med det ord i domænenavnet simpelthen blokeret.

Det har den effekt, at websteder som blandt andre usembassy.state.gov og www.grass-roots.org ikke kan ses af iranere via Anonymizer.

De iranske internetleverandørers udstyr er konfigureret, så iranerne ikke kan skabe forbindelse mellem en iransk IP-adresse og et websted med et domænenavn, der indeholder nøgleord, som de iranske myndigheder ikke vil tillade.

IBB Anonymizer service fungerer i princippet som en proxy, så en pc med iransk IP-adresse får en spøgelses-IP-adresse, så pc'en kan logge sig på de forbudte websteder.

Ifølge Lance Cottrell, der arbejder hos Anonymizer har man dog ikke installeret censurfilteret for at censurere politiske holdninger. I stedet er det rene økonomiske interesser, der ligger til grund for beslutningen. Anonymizer forventer nemlig, at trafikken ville blive fordoblet, hvis man gav iranerne adgang til at besøge internettets frække sider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere