Artikel top billede

(Foto: Nvidia/PR)

Efter hæsblæsende år: Nvidias omsætning stiger med 122 procent

Nvidia ridder på AI-bølgen, og derfor er selskabets omsætning mere end fordoblet ved det seneste regnskab. Bundlinjen vokser med 168 procent.

AI-chipselskabet Nvidia har muligvis været den virksomhed, der har oplevet det største spring som følge af den eksplosive interesse for generativ AI, der har været globalt de seneste år.

Det kan også ses i det nyeste regnskab for finansårets andet kvartal, som sluttede 28. juli grundet et skævt regnskabsår.

Her lander Nividias omsætning på 30 milliarder dollar for kvartalet, hvilket svarer til 201 milliarder danske kroner.

Det er en stigning på 15 procent i forhold til kvartalet forinden, men sammenligner man med samme kvartal sidste år, er det en stigning i omsætning på 122 procent.

Det skyldes en stærk efterspørgsel efter Nvidias produkter, oplyser selskabets topchef i en pressemeddelelse.

Særligt Nvidias datacenterforretning udgør en stor del af forretningen og er vokset med 154 procent. Datacenterforretningen udgør 176 milliarder kroner af omsætningen.

"Hopper-efterspørgslen er fortsat stærk, og forventningen til Blackwell er utrolig," udtaler Jensen Huang, grundlægger og administrerende direktør for Nvidia, og han fortsætter:

"NVIDIA opnåede rekordindtægter, da globale datacentre er i fuld gas for at modernisere hele computing-stakken med accelereret databehandling og generativ AI."

"Blackwell-prøver sendes til vores partnere og kunder. Spectrum-X Ethernet til AI og NVIDIA AI Enterprise-software er to nye produktkategorier, der opnår betydelig skala, hvilket viser, at NVIDIA er en platform i fuld stack og datacenterskala. På tværs af hele stakken og økosystemet hjælper vi frontier model makers til forbruger internettjenester, og nu virksomheder. Generativ kunstig intelligens vil revolutionere enhver industri."

Nvidia har i de første to kvartaler af regnskabsåret brugt 103 milliarder kroner på aktionærerne i form af aktietilbagekøb, og dette vil selskabet fortsætte med.

Bundlinjen for kvartalet lander på 111 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 168 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

For tredje kvartal forventer Nvidia en omsætning på 217, 6 milliarder kroner.