Artikel top billede

"Vi er selvfølgelig meget meget kede af at skulle tage dette skridt, men det er nødvendigt at tilpasse organisationen til efterspørgslen," siger Erik Hechmann, administrerende direktør for TietoEnator i Danmark.

TietoEnator fyrer hver femte medarbejder i Danmark

En markant nedgang i efterspørgslen efter udviklingskapacitet hos TietoEnator får virksomheden til at udvise "rettidig omhu". Det koster 55-60 medarbejdere jobbet i Tietos Århus-afdeling.

For anden gang på mindre end en måned afskediger konsulent- og udviklingsvirksomheden TietoEnator.

Denne gang rammer fyringerne udelukkende selskabets telekommunikationsafdeling i Århus, hvor 55-60 af de i alt 95 ansatte skal se sig om efter et andet job.

"I Danmark er efterspørgslen faldet markant inden for telekom-området, og tendensen ser ud til at fortsætte," siger Erik Hechmann, administrerende direktør for TietoEnator i Danmark.

I januar sidste år svingede Tieto også sparekniven, men dengang undgik Danmark at blive ramt.

I går udsendte Tieto en såkaldt 'profit warning', der gør opmærksom på, at de tidligere opstillede økonomiske mål ikke kan nås.

Faldt 12 procent

Alene i januar og februar faldt hele koncernens omsætning med 12 procent sammenlignet med den samme periode sidste år, og det er ikke bare i Danmark, men overalt i den finske koncern, at livremmen nu spændes et par huller ind.

"Følgerne af den økonomiske tilbagegang er langt værre og er kommet hurtigere, end vi forudså," siger koncerndirektør Hannu Syrjälä.

Når Tieto fyrer så mange medarbejdere på en gang, kaldes det i faglige termer en massefyring, hvilket kræver, at bestemte formalia overholdes som for eksempel en fælles orientering af alle medarbejdere.

"Medarbejderne er blevet orienteret i dag, og næste skridt er så en forhandling med de faglige repræsentanter," siger Erik Hechmann.

"Til den positive side af historien hører, at Telecom er det eneste af vores forretningsområder der i den grad er berørt af krisen," siger Hechmann, der er ked af at måtte fyre, men betegner afskedigelserne som "rettidig omhu".

Mindre og billigere

Tietos andre forretningsområder er løsninger til sundhedssektoren (Healthcare), løsninger til fagforeninger, banker og forsikring og så altså telekommunikation.

Ifølge Erik Hechmann er der to forklaringer på problematikken i forhold til telecom-forretningen. For det første efterspørger kunderne mærkbart mindre end for bare et halvt år siden.

For det andet efterspørger kunderne nu ofte specifikke løsninger, hvor en stor del af ressourcerne befinder sig i et offshorecenter i for eksempel Indien, Kina eller Rusland.

"De store indkøbere kræver som hovedregel en høj grad af gennemsigtighed i aftalerne og beslutter ved forhandlingsbordet, hvordan ressourcerne skal leveres, og hvordan prisen så skal være," forklarer Erik Hechmann.

I alt beskæftiger Tieto godt 300 medarbejdere i Danmark fordelt på hovedkontoret i København og på to adresser i Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere