Artikel top billede

Microsoft advarer: Vista og XP bliver tvangsopdateret

Microsoft advarer nu om, at de værktøjer, der bruges til at blokere for automatisk opdatering til den nyeste service pack af Windows Vista og Windows XP, vil udløbe inden for de kommende måneder.

Computerworld News Service: I et notat på en af virksomhedens blogs, der er målrettet it-ledere i store virksomheder, skriver Microsoft, at blokeringsværktøjet til Vista Service pack 1 (SP1) udløber 28. april, mens blokeringsværktøjet for XP SP3 udløber 19. maj.

Disse værktøjer, som blev offentliggjorte i december 2007, forhindrer service packs i at blive downloadet fra Microsofts automatiske opdateringstjeneste, Windows Update, og bruges hovedsagligt af virksomheder, der endnu ikke har testet eller godkendt de nyeste opdateringer.

Microsofts politik er at lade brugere blokere service packs i op til 12 måneder, efter de bliver tilgængelige. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at brugere kan blokere en opdatering i et helt år, efter Microsoft har gjort den tilgængelig via den automatiske opdatering.

Udløbsdatoen 28. april i år for Vista SP1-blokeringsværktøjet er næsten præcist et år efter, at Microsoft gjorde denne service pack automatisk tilgængelig via Windows Update 23. april 2008. Men XP-brugere får kun lige over 10 måneder, når dette styresystems blokeringsværktøj udløber i maj, da Microsoft påbegyndte automatisk opdatering af Windows XP til SP3 tidligt i juli 2008.

Blokering i et år

Blokeringsværktøjerne, der stadig er tilgængelige fra Microsofts website, består af en programfil, et script og en skabelon til gruppepolitikker.

Microsoft udgiver normalt denne slags værktøjer i forbindelse med større opdateringer af sine styresystemer og sin browser, Internet Explorer. Tidligere på måneden gjorde virksomheden for eksempel et værktøj tilgængeligt til at blokere for Internet Explorer 8, som netop var udkommet i en næsten klar, såkaldt release candidate-udgave (RC).

De nyeste blokeringsværktøjer vil fortsætte med at blokere for installation af Vista SP2 i cirka et år, efter denne service pack bliver udgivet. Vista XP2 forventes eftersigende at udkomme i den endelige udgave på et tidspunkt før midten af maj.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere