Artikel top billede

De hedder Larsen... Foto fra Cybercitys reklamekampagne.

Cybercity må kalde sig Larsen

Selvom du hedder Larsen til efternavn, har teleselskabet Cybercity alligevel mere ret til at bruge navnet, end du selv har, siger klagenævn.

Cybercity er ikke en domænehaj, selvom teleselskabet har haft registeret Larsen.dk siden 1996 uden, at navnet nogensinde har været i brug som internetadresse.

Det har ærgret Thomas Larsen fra Holstebro så tilstrækkeligt meget, at han har indklaget Cybercity for Klagenævnet for Domænenavne for at få ret til at oprette familiens private hjemmeside under adressen www.larsen.dk

Hans argumentation er, at Cybercity ikke har nogen som helst tilknytning til slægtsnavnet Larsen, og at han dermed selv er mere berettiget til at bruge domænenavnet.

Det er han ikke, lyder det i Klagenævnets afgørelse fra 2008.

Cybercitys interesse i navnet skyldes nemlig selskabets mulighed for at tilbyde Larsen-navnet som endelse i deres kunders e-mailadresser, en mulighed små 2.000 personer benytter sig af.

Dette hensyn til flertallet lægger Klagenævnet til grund for sin afgørelse.

Og Jubii må hedde Petersen

Thomas Larsen er ikke alene i sin kamp om retten til eget navn på nettet.

I en lignende afgørelse fra sidste år stak Klagenævnet således en kæp i hjulet for københavnske Jesper Petersens forhåbninger om at sikre sig Petersen.dk

Det domænenavn har internetportalen Jubii ejet i mange år, og det fandt Jesper Petersen urimeligt. Især fordi Jubii ikke bruger navnet til noget som helst.

Klagenævnet fandt imidlertid ikke grund til at tvivle på Jubiis forklaring om, at selskabet faktisk har tænkt sig at benytte navnet som et tilbud til virksomhedens kunder.

På grund af tekniske problemer har Jubii bare ikke lige fået den løsning op at køre endnu, lød forklaringen.

Den forklaring har Jesper Petersen ikke megen tiltro til. I sin klage til nævnet anfører han, at med den tekniske viden, som Jubii er i besiddelse af, kunne sådan en service være oppe at køre på få dage.

Jubii nøler med service

"Denne service for '-sen'-efternavne har indklagede (Jubii, red.) ikke tilbudt deres kunder meget længe. Det er i dag muligt for enhver ikke-it-kyndig at købe domæne og webhotel, og på enkel vis drive egen hjemmeside. Dette var ikke muligt for private, da indklagede i sin tid hamstrede navnene," skriver Jesper Petersen.

Han betegner Jubiis registrering og opretholdelse af de mange efternavne som misbrug af sin dengang monopollignende status og tekniske kunnen.

Det afviser Klagenævnet, der ikke mener, at der er fremkommet oplysninger under sagen, som giver anledning til at antage, at Jubiis registrering og fastholdelse af registreringen af domænenavnet "petersen.dk" er illoyal eller på anden måde retsstridig i forhold til klager.

Jubii: Det kommer nu
Hos Jubii mener den nye ejer og direktør, Peter Lundsgaard, at Klagenævnet har truffet en fornuftig afgørelse.

"Når vi har navnet, kommer det alle Petersen'er til gavn og ikke kun Thomas Petersen og hans familie. Vi har over en million danske efternavne, så det er en stor styrke for os. Og derfor skal vi også have mail-løsningen op at køre. Og det får vi temmelig sikkert i løbet af første kvartal i år," siger Peter Lundsgaard.

Jubii har i flere år kørt sit eget mail-system, men blev tvunget over på Lycos' mail-system. Nu ejer Lycos ikke længere Jubii, og Lycos lukker i øvrigt sit mailsystem per 15. februar, afslører Peter Lundsgaard.

Jubii har nu allieret sig med et californisk selskab

"Det er selvfølgelig fjollet, at vi i flere år ikke har kunnet tilbyde vores kunder deres efternavn i deres egen mailadresse. Men det kommer nu," siger han.

Du finder disse og nævnets øvrige afgørelser her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere