Artikel top billede

Android-brugere vil have apps frem for spil

Ifølge tal fra onlinebutikken downloades flere apps end spil fra Googles Android Market. Det står anderledes til hos Apples App Store.

Computerworld News Service: Ejere af den Android-drevne smartphone, G1, er tilsyneladende mere optagede af at være produktive med deres G1 end at spille på den ifølge download-statistik fra de første få dage, som de længeventede telefoner har været i salg.

Mobilen, som er den første til at bruge styresystemet fra Google, blev sendt på markedet af T-Mobile i USA onsdag i sidste uge. Android Market er en onlinebutik med applikationer og spil til det ny styresystem og blev lanceret samtidig.

Der er flere mobiler med Android på vej og open source-styresystemet og tilhørende applikationer er blevet set frem til som muligvis det næste store fænomen, der vil ryste op i mobilbranchen efter Apples iPhone og den tilhørende App Store.

Men at dømme efter de downloadtal, der vises på onlinebutikkens site, så skete der det sent fredag, at download af spil fra Android Market begyndte at blive overhalet af download af applikationer. 20 applikationer var blevet downloadet mellem 10.000 og 50.000 gange, sammenlignet med at kun fem spil var blevet downloadet i disse antal.

Torsdag rapporterede mobilanalysefirmaet Medialets, at der var seks applikationer og tre spil med så mange downloads. Ud fra en større analyse kunne Medialets fortælle, at den første dags downloads fra Android Market havde fulgt et lignende mønster som Apples App Stores første dag.

Fredag stod adskillige af de samme applikationer stadig højest på listen. Vejrudsigten The Weather Channel, prissammenligneren ShopSavvy, WikiMobile Encyclopedia og MySpace Mobile forblev de højest rangerende applikationer. ShopSavvy havde den højeste brugervurdering på 765 point.

Pac-Man hittede

De tre spil, der allerede onsdag var blevet downloadet mellem 10.000 og 50.000 gange - Pac-Man, Brain Genius Deluxe og Bonsai Blast - fik i løbet af ugen selskab af kun to andre. Men Pac-Man havde fredag dog fået den højeste brugervurdering af alle downloads på 1.147 point.

Rangeringerne på Android Market er baserede på en kombination af brugervurderinger og antallet af downloads. Spil og applikationer fremkommer på to forskellige lister.

24 timer efter lanceringen af onlinebutikkerne til både iPhone og Adroid udgjorde spil den største kategori af downloadede applikationer efterfulgt af multimedia og "livsstilsapplikationer" med fokus på ting som sundhed, fitness, sport, shopping og fotografering.

App-kunder vil spille

Men lanceringen af App Store foregik dog betydeligt anderledes end lanceringen af Android Market. Ved lanceringen havde Apples onlinebutik 552 applikationer, hvor omkring en fjerdedel af dem var gratis, og iPhone havde været i salg i et års tid. Inden for tre dag havde App Store 800 applikationer.

Android Market åbnede med kun 62 produkter, som alle var gratis. Det vil ikke være muligt for softwareleverandører at tage betaling for deres produkter før første kvartal næste år. Fra i dag, mandag, åbnes butikken for enhver applikation, som udviklere ønsker at tilbyde i stedet for kun de, som er udvalgt af Google.

Apples App Store har nu været online i mere end tre måneder og spil er blandt dens mest fremtrædende produkter. Der er omkring 5.000 applikationer tilgængelige på App Store, som i alt har oplevet over 200 millioner downloads.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere