Artikel top billede

Få de andre afdelinger med på cybersikkerheden

Virksomheder skal flytte deres fokus på cybersikkerhed ud over it-afdelingen, lyder det i en ny rapport. HR, PR, juristerne og økonomiafdelingen bør også involveres.

Computerworld News Service: Selvom it-afdelingen skal stå for en stor del af virksomhedens arbejde med cybersikkerhed, skal økonomidirektøren, den juridiske afdeling, risk management, HR, PR og andre afdelinger også være involveret i sikkerhedsbeslutningerne for at undgå, at der sker alvorlige brud på cybersikkerheden.

Det fremgår af en ny rapport fra ISA (Internet Security Alliance) og ANSI (American National Standards Institute), en nonprofit-organisation med fokus på at sætte standarder for amerikanske brancher.

De to organisationer udsendte rapporten 'The Financial Impact of Cyber Risk' gennem en række workshops, hvor mere end 30 organisationer deltog.

Der var flere forskellige typer afdelinger repræsenteret på workshoppen, hvor man blandt andre kunne møde IBM, Lockheed Martn, Crimson Security, State Farm Insurance, Carnegie Mellon Universitys Software Engineering Institue og the U.S. Departments of Justice, Commerce and Homeland Security.

50 spørgsmål du burde stille

"Deltagerne fandt hurtigt ud af, at cybersikkerhed, der traditionelt er blevet betragtet som et problem for it-afdelingen, ikke kun handler om it," fortæller leder af workshoppen, Ty Sagalow, chef for product development for general insurance ved American International Group og.

"Lige som det ikke er et juridisk spørgsmål, der kan løses af den juridiske chef, eller et spørgsmål om et ry eller et kommunikationsproblem, der kan løses af pr-chefen."

Rapporten, der har undertitlen '50 Questions Every CFO Should Ask', anbefaler, at økonomidirektøren øger sit fokus på cyberrisici.

Økonomidirektøren har en position, hvor han har et overordnet overblik over virksomhedens situation og kan budgettere med øget it-forbrug eller flere ressourcer i andre afdelinger, siger Ty Sagalow.

Derudover er det vigtigt, at økonomidirektøren forstår de potentielle økonomiske risici ved brud eller utætheder, siger han.

Fælles opgave

Den arbejdsgruppe, der har udarbejdet rapporten, mener ikke, at CIO'er eller it-chefer vil opfatte et øget fokus på cybersikkerhed fra økonomidirektøren eller andre afdelinger som et indgreb i deres område.

Mange it-afdelinger anerkender allerede, at de kun er en del af løsningen på deres virksomheds problemer med cybersikkerhed, fortæller Edward Stull, software architect hos Direct Computer Resources og formand for en best practise-gruppe med fokus på it-sikkerhed, der hører under InterNational Committee for Information Technology Standards.

Mange it-afdelinger er underfinansierede, tilføjer Larry Clinton, formand for ISA.

Øget opmærksomhed fra økonomidirektørens side kan føre til yderligere finansering eller øget fokus på virksomhedens it-behov, siger han.

Det virker måske åbenlyst, hvorfor rapporten anbefaler, at den juridiske afdeling og pr-afdelingen er med til at tage beslutninger om cybersikkerhed.

Men selv HR-afdelingen har noget at skulle have sagt, da man vurderer, at 70 procent af en virksomheds sikkerhedsbrud sker internt i virksomheden, fortæller Edward Stull.

Spørgsmål til lederne

Rapporten anbefaler, at en økonomidirektør bør stille lederne for de andre afdelinger følgende spørgsmål:

- Har vi analyseret vores cyberproblemer?
- Hvor stor er muligheden for, at vi bliver navngivet i et gruppesøgsmål efter et sikkerhedsbrud?
- Er der en god grund til, at vi indsamler personlige oplysninger?
- Hvad er vores største cybersårbarhed?
- Har vi en dokumenteret og proaktiv krisekommunikationsplan?

Det er på tide, at virksomhederne anskuer cybersikkerhed på en ny måde og involverer flere afdelinger, mener arbejdsgruppen, der står bag rapporten.

"Hvis man betragter cybersikkerhed udelukkende som et it-problem, kan man ikke opnå det optimale niveau af beskyttelse," siger Ty Sagalow.

ISA og ANSI mener, at rapporten afspejler et helt nyt syn på cybersikkerhed og cyberrisici, tilføjer han.

"Cybersikkerhed er ikke et it-problem," tilføjer Larry Clinton. "Det er et risk management-problem, der påvirker alle aspekter af organisationen."

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere