Artikel top billede

Flemming L. Jensen, administrerende direktør for PBS, kan nu glæde sig over, at PBS kommer til at fylde mere på det svenske marked.

PBS skal stå for svenske chip-betalinger

Den danske udbyder af elektroniske betalingssystemer, PBS, har nu sikret sig en aftale med den svenske erhvervsorganisation Svensk Handel, som omfatter 13.000 virksomheder.

Chipterminalerne er det seneste år dukket op over alt i danske forretninger, og nu står svenskerne over for den samme proces. Derfor har den svenske erhvervsorganisation Svensk Handel søgt efter en virksomhed, som kan håndtere transaktionerne.

Valget falder på danske PBS.

"Vi har allerede vist i Danmark, at vi kunne overstå en chip-udrulning, og det står svenskerne nu over for. Vi har en kompetence inden for hele sikkerhedsaspektet og opgraderingen, og det har været en vigtig faktor," fortæller PBS' pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Aftalen indebærer, at PBS håndterer betalingerne i butikkerne. Det er en såkaldt indløsningsaftale, hvor PBS trækker beløbet og afregner med forretningen. PBS har en aftale med udstederne af Visa og MasterCard, og når en butik køber pakken fra PBS, kan forretningens terminal dermed også tage imod alle de kort, som PBS har aftaler med.

Her hjemme leverer PBS også terminaler, men det er langt fra sikkert, at det også er gældende med denne aftale, understreger Søren Winge. Han henviser til, at parterne først løfter det endelig slør for aftalen på onsdag.

13.000 potentielle kunder

Svensk Handel har ifølge Business.dk 13.000 medlemsvirksomheder, men de er ikke forpligtede til at vælge den danske betalingspakke.

"Det er ikke sådan, at vi med ét slag får 13.000 nye kunder, men det er et supplement eller tilbud til de svenske kunder," siger Søren Winge.

I forvejen har PBS en aftale med den svenske erhvervsorganisation Butikerna, som repræsenterer mindre og mellemstore virksomheder i den svenske detailbranche. Svensk Handel oplyser, at aftalen sænker de svenske butikkers kontoafgifter med 30 procent.

PBS er i dag repræsenteret i Danmark, Norge og Sverige, og det har også været afgørende, vurderer Søren Winge. Med aftalen kan en svensk kæde med butikker i eksempelvis Norge få én samlet pakke hos PBS.

"Vi har kontor i Sverige og Norge, og det gør, at vi er i stand til at levere en nordisk pakke, som vi nu indgår med Svensk Handel. Der er flere af organisationens forretninger, som har efterspurgt en nordisk løsning," siger Søren Winge.

Selvom PBS skulle få 13.000 kunder i Sverige, vil den danske virksomhed stadig være en af de mindre spillere på det svenske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere