Artikel top billede

Nokias magtposition skal sikre sejr i musikkrig

Reportage: Nokia overbevist om, at den finske virksomhed kan sejre gevaldigt på musikmarkedet på grund af dets stærke markedsposition.

London: Der var fuld knald på, da Nokia torsdag aften løftede mere af sløret for selskabets kommende 'Comes with Music'-tjeneste.

Både Ida Maria og Keane gav koncert, og på den måde markerede det, at Nokia i høj grad kæmper for at blive en spiller på musikmarkedet.

Med Comes with Music er konceptet, at mobilkøberne får mindst et års fri download af musik ved et køb af en mobil.

Nokia står dog ikke alene med denne tjeneste. Sony Ericsson har allerede meldt sig ind i kampen, og andre kan være på vej. Alligevel mener Nokia at stå stærkest.

"Jeg tror godt, at vi kan komme til at se flere udbydere af musiktjenester de kommende år, fordi det er en trend. Men det er svært at konkurrere med os, fordi vi har sådan en samlet løsning," fortæller Nokia-direktør for produkt- og teknologimarketing, Sari Ståhlberg, til Computerworld.

Her hentyder hun til, at Nokia laver et samspil mellem telefoner, Nokia Music Store og Comes with Music, som giver ubegrænset download i Nokia Music Store i mindst 12 måneder.

Flere års arbejde skal give forspring

Det er en platform, som har taget år og mange ressourcer at opbygge, og derfor har Sari Ståhlberg svært ved at se, at andre spillere uden de store problemer kan presse Nokia på dette område.

"Det kræver styrke at kunne tilbyde sådan en tjeneste, og det er ikke alle, som kan tilbyde den slags. Vi har distributionskanalerne, ligesom vi i telefonen også har et produkt, som kunderne har et personligt forhold til," siger Sari Ståhlberg.

De første, som kommer til at opleve konceptet, er briterne.

Allerede fra 16. oktober vil de kunne hente løs i Nokia Music Store, hvis de køber en telefon med Comes with Music.

Den store investering fra Nokia kan dog blive noget udvandet, hvis de andre konkurrenter alle vælger det samme koncept. På den måde er de alle sammen tilbage ved startlinjen igen.

"Lad os se, hvordan det udvikler sig. Jeg mener, at Nokia har nogle stærke positioner ved at kunne kombinere afspilleren med nogle tjenester. Det er ikke bare at kunne smide et ekstra produkt oveni," siger Sari Ståhlberg.

Hun tilføjer samtidigt, at Nokia er så stor en spiller, at virksomheden har kræfterne til at forhandle gode aftaler i stand med de allerstørste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere