Webcast fra Mars julenat

Når europæiske Beagle 2 lander på Mars julenat, kan man følge med på internettet. Landingen bliver nemlig streamet live.

Indhold

Hvis man interesserer sig for rumfart i almindelighed og den røde planet Mars i særdeleshed, bør man holde sig længe vågen julenat. Her lander det europæiske landingsfartøj Beagle 2 nemlig på Mars, og man kan følge med på nettet.

Landingen transmitteres som live streaming direkte fra Beagle 2, der forventes at lande klokken 2.25 julenat. Det bliver kulminationen på den første europæiske mission til Mars. Beagle 2 skal analysere atmosfæren og geologien i et forsøg på at finde tegn på liv på Mars.

Amerikanske Speedera Networks og hollandske Capcave arbejder sammen med den europæiske rumfartsorganisation ESA om at bringe billederne fra Beagle 2 ud til alverden. Man kan følge med på ESA's websted.

Rumfartøjet Mars Express blev opsendt den 2. juni, og efter en rejse på 400 millioner kilometer blev landingsfartøjet Beagle 2 frigjort fra Mars Express den 19. december.

Hvis alt går vel, er nedstigningen gennem Mars' atmosfære overstået julenat, og Beagle 2 skulle gerne sende data hjem det næste halve års tid. Mars Express skal være i omløb om Mars i mindst 687 døgn, hvilket svarer til et Mars-år.

Danmark er en aktiv deltager i missionen, der styres af den europæiske rumfartsorganisation ESA. Danske Terma har blandt andet leveret vigtige dele til strømforsyningen i Mars Express, og fire teknikere fra firmaet skal da også på arbejde i ESA's kontrolcenter i Tyskland julenat.

Beagle 2, der er opkaldt efter Darwins skib Beagle, får for øvrigt selskab efter nogle dage. De amerikanske robotbiler Spirit og Opportunity lander nemlig på Mars den 4. og 25. januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere