Mikrochip bygger sig selv

Det er lykkedes forskere hos IBM at få dele af en mikrochip til at bygge sig selv.

Indhold

IBM har fået molekyler i mikropchips til at samle sig selv i strukturer i nanostørrelse. Det kan gøre chips både hurtigere og mere fejltolerante.

Forskerne hos IBM har demonstreret teknikken, der tilsætter et almindeligt industrielt polymer-materiale til en wafer, hvorefter materialet ved opvarming automatisk producerer kystalstrukturer, der kan bruges til at gemme information i.

Materialet der skaber krystalstrukturerne er et såkaldt diblok copolymer. Strukturerne har en bredde på 20 nanometer, og de kan kan bruges til at gemme information inden i transistorer.

Producenterne af mikrochips har altid gjort transistorerne i chips mindre og mindre for at kunne presse flere ned på samme plads og derved gøre computerkraft billigere og hurtigere, men grænsen for, hvor små mikrochips kan blive ved brug af traditionel silicium-teknologi, er så småt ved at blive nået.

Efterhånden bliver transistorerne nemlig blive så små, at de allerede engang i næste årti ikke længere vil kunne fastholde en elektrisk ladning.

Med den nye teknik vil man kunne erstatte den traditionelle silicium med polymer-krystaller på de områder af transistoren, hvor det er nødvendigt, og derved sørge for, at transistoren kan holde på strømmen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere