Artikel top billede

Så populær er Linux i hele verden

Linux-distributioner har gennemslagskraft i næsten hele verden. Østlandene dominerer, mens det afrikanske kontinent halter bagud. I Danmark er det Ubuntu-distributionen, der tager teten.

Rusland, Cuba og Indien viser størst interesse for Linux-baserede operativsystemer.

Europa, USA og Sydamerika befinder sig i det bløde mellemfelt, mens Afrika og Mellemøsten halter bagud, når det gælder interessen for Linux.

Det mest Linux-interesserede land i Europa er Tyskland, der placerer sig på en tiendeplads.

Det viser resultaterne af en undersøgelse, der er foretaget af firmaet Pingdom.

Firmaet har målt på distributionernes popularitet i hele verden. Tallene er samlet sammen via Google og baserer sig på net-søgninger.

Populariteten er således bedømt ud fra regionsbestemte søgninger, og resultaterne er opgjort på et verdenskort, så det er hurtigt og enkelt at overskue.

Danskerne hælder mod Ubuntu

Undersøgelsen fra Pingdom har ligeledes udspecificeret interessen på otte af de største distributioner.

Ubuntu er mest populær i Italien og på Cuba og er samtidig danskernes kæledægge.

Gentoo og OpenSuse foretrækkes af russerne, Red Hat er umådelig populær i Indien, mens srilankanere har størst fidus til Fedora.

Globalt set er det landene i Østeuropa og i Asien, der har den største interesse for de Linux-baserede distributioner.

Et tydeligt tegn på det er, at Rusland og Tjekkiet befinder sig i top fem på hele fem forskellige distributioner. Verdens mest folkerige land, Kina, indtager tre placeringer i top fem.

USA indtager ingen topplaceringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere