Test dit grafikkorts ydelse

Aquamark er klar med den første DirectX 9 benchmark, der er baseret på en rigtig spil-engine.

Indhold

Efter fiaskoen med 3DMark 03-benchmark suiten har det set en smule skidt ud, hvis man har ønsket at teste sit systems DirectX 9-ydelse. Med Aquamark 3 er det nu muligt igen at få resultater, man kan stole på.

Aquamark 3 benchmark-programmet er i modsætning til 3DMark 03 baseret på et rigtigt spil. Grafikydelsen ved brug af både DirectX 7, 8 og 9 testes, da en spiludvikler er tvunget til at udvikle til den hardware, som folk rent faktisk har siddende i deres pc'er. Ellers udelukkes en masse potentielle kunder fra at købe spillet.

Et af de alvorligste ankepunkter mod 3DMark har altid været, at det var en "kunstig" benchmark, fordi at det ikke var baseret på et rigtigt spil.

Det er vigtigt, at en benchmarl baserer sig på et rigtigt spil, for så kan man bedre stole på, at resultaterne er direkte sammenlignelig med ydelsen i spillene. Det er ikke tilfældet med 3DMark.

Oven i købet er grafikkortproducenter flere gange blevet grebet i at have fusket med driverne, så de yder bedre, når de opdager, at man starter et benchmark-program. Det kan eksempelvis gøres ved, at driveren gør kvaliteten af grafikken dårligere, og derved kan grafikkortet klare opgaven hurtigere.

Med 3DMark 03 gik det tidligere på året helt galt, da det blev opdaget, at Nvidia havde optimeret sine drivere til kun at kunne tegne grafikken på netop den vej, som benchmark-programmet normalt gik igennem scenerne på. Så snart man tog en lidt anden vej, gik der kludder i grafikken.

Det er nemlig en forholdsvis simpel opgave at optimere driveren til et enkelt program, hvor man kender den nøjagtige grafik, der skal tegnes i løbet af testen. Problemet med metoden er, at det ikke giver en generel hastighedsforøgelse andre steder, og derfor ikke er et udtryk for den egentligt grafikydelse.

Men ATI holder sig bestemt heller ikke for gode, og er også flere gange blevet grebet i at være lige lovligt kreative med deres drivere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere