Artikel top billede

HP lover at patche XP SP3's uendelige reboot

HP indrømmer problemer med uendelig reboot i forbindelse med XP SP3 og lover hotfix klar i løbet af få dage.

Computerworld News Service: HP bekræftede inden weekenden, at nogle brugere af virksomhedens AMD-baserede desktopcomputere har haft problemer efter installeringen af Windows XP Service Pack 3.

HP lovede samtidig at ville udsende en patch i løbet af få dage for at forebygge, at flere maskiner går i uendelig reboot.

Firmaet opfordrer også sine brugere til at vente med at installere XP SP3, indtil efter patchen er blevet udgivet.

Microsoft meddelte også inden weekenden at være i gang med udviklingen af sin egen hotfix.

Disse bekræftelser er indtil videre det seneste afsnit af den godt ugelange saga af problemer, som brugere er stødt på efter at opgradere til XP SP3.

Forrige uge begyndte der at vise sig indlæg på Microsofts supportforum om 'uendelige reboot', der lammede maskiner med AMD-processorer.

Mange af brugerne fortalte, at de løbske pc'ere var fra HP. Ført an af Jesper Johansson, en tidligere program manager for sikkerhedspolitik hos Microsoft og aktuelt MVP (Microsoft Most Valued Professional) hos Amazon.com, har brugere identificeret adskillige årsager, heriblandt en, der udelukkende har at gøre med systemer fra HP.

Ifølge Johansson har HP brugt et disk image, der blev skabt på en maskine med en Intel-processor til at fabriksinstallere Windows XP på AMD-baserede maskiner. Dette har Microsoft efterfølgende bekræftet, og har faktisk siden 2004 advaret leverandører mod denne praksis.

HP bekræfter analyse

En fejlreference i Windows registreringsdatabase angående en unødvendig driver – 'intelppm.sys', der er en driver til strømstyring designet specifikt til Intel-baserede pc'ere – forårsager, at XP SP3-opdateringen installerer den driver på AMD-systemerne, ifølge Johansson.

Dette gør, at pc'en ikke kan genstarte efter opdateringen. Da de fleste computere er indstillet til at genstarte, når der opstår en fejl, vil systemet genstarte i en gentagende løkke. Nogle brugere har oplevet vanskeligheder ved at afbryde denne endeløse løkke af reboot og at genvinde kontrollen over deres computere.

HP har ikke utvetydigt indrømmet at være skyld i problemet, men har bekræftet nogle af detaljerne ved Johanssons analyse.

"De påvirkede HP-systemer har ikke en Intel-driver installeret, men der er en reference i registrerings-databasen, som SP3 tilsyneladende genkender som en instruktion om at indlæse den Intel-driver, som efterfølgende forårsager problemet," udtaler HP i en e-mailmeddelelse.

"HP arbejder på højtryk sammen med Microsoft på en softwareopdatering og vil proaktivt distribuere en patch denne uge gennem HP Update, som vil forebygge, at denne fejl opstår," forsætter meddelelsen.

Vent med at installere SP3

"HP anbefaler forbrugere med AMD-baserede desktopcomputere at vente med at installere Service Pack 3, indtil efter HP's eller Microsofts opdateringer er blevet installeret på deres systemer," står dere videre i meddelelsen.

Patchen vil blive lagt op på HP's supportsite, så snart den er tilgængelig (er endnu ikke tilfældet mandag middag, red.).

"Microsoft udvikler også et hotfix, der er en forudsætning for den proaktive distribution af SP3, og som må downloades før SP3 automatisk vil blive installeret," tilføjes der i HP's meddelselse.

Opdateringen fra Microsoft, som HP hentyder til, er på vej, bekræfter en talskvinde for Microsoft.

"Microsoft udvikler en hotfix til dette problem, som vil blive gjort tilgængelig, efter den har gennemgået grundige test og har bestået vores kvalitetskrav til udgivelser," udtaler hun i en e-mail.

Mystik om indholdet

Hverken HP eller Microsoft giver nogen detaljer om, hvad Microsofts hotfix vil gøre, men formuleringen, at den er en "forudsætning," indikerer sandsynligvis, at patchen skal installeres på enten udvalgte eller samtlige computere med Windows XP, før de får tilladelse til at modtage SP3 i de kommende uger, når Microsoft starter for de automatiske downloads og installeringer gennem Windows Update.

Microsoft har været nødt til i år at udgive adskillige lignende filtre eller opdateringer, der var forudsætninger, for at hindre visse brugere i at erhverve sig service packs gennem Windows Update.

I sidste måned udskød virksomheden for eksempel XP SP3 udgivelse gennem Windows Update, indtil et filter var på plads til at frasortere computere med bestemt inkompatibelt software installeret. Microsoft har også blokeret et betydeligt antal brugere fra at modtage Windows Vista SP1 gennem Windows Update siden sidst i marts.

Brugere, der er utålmodige med HP's eller Microsofts patchplaner, kan i stedet downloade et gratis værktøj skabt af Johansson til at opdage og reparere computere, der er sårbare overfor problemet med den uendelige reboot.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere