It-direktørerne i finansielle virksomheder kan blive sat under pres for at skære ned i antallet af medarbejdere og i stedet outsource dele af it-opgaverne.
Det forudser Centre for Economics and Business Research (CEBR) i en ny analyse, der samtidig slår fast, at følgerne af kreditkrisen kan blive større end under dotcom-krisen.
Analysehuset har regnet sig frem til, at der vil blive skåret op til 20.000 it-jobs væk i England på grund af finanssektorens svækkede tilstand, hvilket er 4.700 flere end under dotcom-krisen.
Bankerne Citi og Royal Bank of Scotland har begge skåret ned, men det er kun "toppen af isbjerget", mener CEBR.
"Der er simpelthen bare ikke penge nok til at fortsætte eller starte nye investeringsprogrammer op," siger Dominic Walley til CIO UK Magazine.
Løsningen bliver derfor at lægge flere it-opgaver ud til outsourcing.
Jyske Bank skærer ikke
Men den forudsigelse kan Jyske Banks it-direktør Klaus O. Skjødt ikke genkende.
"Der er ikke planer om at skære ned for vores it-udvikling. Vi investerer fortsat lige så meget i it-udvikling, som vi hele tiden har gjort," siger it-direktør i Jyske bank, Klaus O. Skjødt.
Neddrosling i USA
Klaus O. Skjødt fortæller, at der ikke er blevet ændret i it-budgetterne i Jyske Bank, ligesom der heller ikke er planer for det de sidste par år.
Og heller ikke mandskabsmæssigt sker der ændringer i banken.
"Vi er tværtimod ved at geare lidt op med offshore-udvikling i Indien. Offshore-aktiviteterne er et supplement til den indenlandske del af udviklingsorganisationen. Og hvis vi nogensinde skal reducere, vil det i første omgang gå ud over offshore-aktiviteterne," siger Klaus O. Skjødt og understreger, at der ikke er planer for at skære ned.
Danmark ikke ramt – og så alligevel
Formand for Dansk IT og direktør for koncernudvikling og IT i Nykredit, Lars Mathiesen, ser heller ikke CEBR's analyse holde stik i de danske finansielle virksomheder.
"De store finansielle organisationer er ikke påvirket af krisen, og derfor har det heller ikke aflejret sig i de udviklingsinitiativer, der er i organisationerne," siger Lars Mathiesen.
"Dog er der tre områder, der er påvirket til en vis grad. Det ene er konsulentområdet, der er ved at komme i et mere naturligt leje. Derudover er venturekapital-organisationerne mere tilbageholdne med at investere og har samtidig sværere ved at låne penge. Og vi kan se, at store udviklingsinitiativer i USA er blevet neddroslet."
Lars Mathiesen mener heller ikke, at kreditkrisen skulle være en direkte årsag til outsourcing og offshoring af opgaver og medarbejdere i de danske finansielle organisationer.
"Der er en generel trend til lidt mere outsourcing og offshoring, men det har ikke nogen sammenhæng med kreditkrisen," siger Lars Mathiesen.