Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander-kovending i OOXML-debatten

Konkurrencestyrelsen skal supplere et uvildigt ekspertpanel i undersøgelsen af en eventuel OOXML-implementering i den offentlige forvaltning. Det har Folketingets it-ordførere netop besluttet.

It-ordførerne på Christiansborg besluttede i dagens forespørgselsdebat, at både Konkurrencestyrelsen og et uvildigt ekspert-panel skal vurdere de tekniske, forvaltningsmæssige og ikke mindst konkurrencemæssige aspekter ved implementeringen af ODF og OOXML i den offentlige forvaltning.

At Konkurrencestyrelsen skal på banen i undersøgelsen af de to dokument-standarder er nyt i forhold til tidligere udmeldinger fra videnskabsminister Helge Sander (V).

Han har nemlig tidligere afvist, at styrelsen skulle med i undersøgelsen.

Dengang sagde han:

"Det handler om, hvordan vi skaber konkurrence, og det handler ikke om at afdække konkurrencen på markedet i dag. Det er en helt anden dagsorden."

Men dagens debat har åbenbart vendt rundt på tingene.

Ingen specifikke spørgsmål

Videnskabsministeren har også tidligere sagt, at folketingspolitikerne ikke hverken kunne eller skulle diktere Konkurrencestyrelsens arbejde.

Og det gør han nok stadig efter dagens debat, hvor det blev besluttet, at styrelsen ekspertise skal inddrages, men ikke styres af specifikke spørgsmål, som Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt ellers tidligere har presset på for at få tvunget igennem.

"Når både det uvildige panel af eksperter og Konkurrencestyrelsens arbejde skal ligge til grund for vores fremtidige beslutning, har vi et godt kompromis at arbejde ud fra," forklarer it-ordfører fra Det Konservative Folkeparti, Mike Legarth.

Også fadderen bag B103, beslutningsforslaget om åbne standarder i det offentlige, Morten Helveg Petersen fra Det Radikale Venstre, er godt tilfreds med debatten.

"Det betyder meget for mig, at der er bred enighed om de to rapporter fra it-ordførerne. Nu får vi endelig endevendt de tekniske og konkurrencemæssige spørgsmål fra to vinkler, og det er et glimrende udgangspunkt," siger han til Computerworld.

Formelt bliver forslaget om de to rapporter vedtaget tirsdag 29. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere