Artikel top billede

Eee PC 900 er kommet til verden

Asustek Computer Inc. lancerede i sidste uge sin største lav-budget Eee laptop til dato, og vil som forventet enten tilbyde den med Windows XP Home eller Linux.

Computerworld News Service: Eee PC 900 computeren præsenterer en 8.9 tommer skærm der kører en opløsning på 1024/600 pixels, en betydelig højere opløsning end den tidligere Eee PC 701 model, der kunne præstere en syv tommer skærm med en opløsning på 800/400 pixels.

Kunderne kan vælge imellem Windows XP Home eller Linux som Eee PC 900's operativsystem. Det er anden gang, Asustek Computers lancerer en produktion af lav-budget computere med XP. Den tidligere model blev navngivet; 'Surf XP' og '4G XP'.

Lille men go'

Eee PC 900 er udstyret med 1 gigabyte systemhukommelse, et 1,3 megapixel kamera, et Apple MacBook Air-lignende 'multi-touch trackpad' og en, enten 12 gigabyte, eller 20 gigabyte, SSD (solid-state drive) harddisk.

"Microsoft Windows versionen tillader brugere at anvende Eee PC igennem det kendte Windows interface, og samtidig implementere funktioner som for eksempel Windows Live Messenger samt Windows Live Mail," siger Asustek i en pressemeddelelse.

Ingen officiel pris endnu

Selv om prisen for maskinen ikke er offentliggjort endnu, er virksomheden blevet citeret for et prisleje på cirka 2.400 kroner.

Asustek Computers Eee har lavet overskrifter siden den blev introduceret sidste år, men den egentlige omtale har været præget af at Microsoft annoncerede at Windows XP forblev tilgængelig på markedet for lav-budget pc producenter.

For to uger siden skubbede Microsoft Windows XP's levetid indtil 30. juni 2010, men det er dog kun ULCPC producenter (ultra-low-cost PC) som vil få lov til at præ-installere det gamle operativsystem.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere