Artikel top billede

Går det op eller ned for it-investeringerne i Danmark?

Gartner forudser, at vækst i de amerikanske it-budgetter falder, mens Europa ser ud til klare skærene. Men der er tvivl om, hvordan de danske it-budgetter vil udvikle sig.

It-budgetterne er under pres i USA, mens de europæiske og asiatiske markeder ser ud til styre uden om krisen. Det viser en international CIO-undersøgelse foretaget af Gartner.

Forventningen til væksten i de amerikanske it-budgetter er blevet nedjusteret fra 3,1 til 2,3 procent, mens forventninger til væksten på de europæiske og asiatiske it-budgetter fastholdes på henholdsvis 3,86 procent og 5,98 procent.

Men hos it-analyseinstitutterne i Danmark er der ikke enighed om, hvilken vækst man forventer på de danske it-budgetter.

Peter Suhr, director hos Gartner i Danmark, bekræfter tendensen fra Gartners internationale undersøgelse.

På nuværende tidspunkt forudser man fortsat en vækst på 1,8 procent for det danske marked.

It-analyseinstituttet IDC forventer derimod en vækst i it-investeringerne på hele 4,7 procent.

IDC's direktør i Danmark, Per Andersen, vil ikke umiddelbart kommentere på forskellen mellem IDC og Gartners tal, men han understreger, at tallene ikke kan sammenlignes direkte.

"Der er ofte forskel på de metoder, som vi hver især bruger, når vi laver vores analyser," siger Per Andersen. Han tilføjer, at IDC's prognoser sjældent skyder ved siden af med mere end 0,5 procentpoint.

Nedjusteringer

IDC nedjusterede i marts deres forventninger til væksten i de danske it-budgetter fra 5,4 procent til det nuværende niveau på 4,7 procent.

Per Andersen afviser, at nedjusteringen skyldes påvirkning fra den finanskrise, som den amerikanske økonomi oplever i øjeblikket, og som ifølge den forhenværende...fortsættes

... amerikanske centralbankdirektør, Alan Greenspan, kan være en begyndende recession.

"Det er blot resultatet af den økonomiske afmatning, som den danske økonomi oplever i øjeblikket. Og der er jo kun tale om en ganske beskeden reduktion," siger Per Andersen fra IDC.

Hos Gartner forventer man ikke på nuværende tidspunkt nogen nedjusteringer i væksten.

"Vi får ikke nogen meldinger om nedskæringer i it-budgetterne fra de danske firmaer, som vi samarbejder med. Men det afhænger af udviklingen i den amerikanske økonomi, og hvorvidt de asiatiske markeder kan være med til at afbøde påvirkningen fra en negativ udvikling i den amerikanske økonomi," vurderer Peter Suhr fra Gartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere