Artikel top billede

Millioner af danskere vælter ind på Skat.dk

Mere end 2,1 millioner danskere har benyttet Skats selvbetjening på nettet, efter Skat i år har sløjfet papirselvangivelsen.

Rekordmange danskere har været inde på Skats digitale selvbetjeningsløsninger, siden årsopgørelserne blev gjort tilgængelige 10. marts.

Faktisk har 2,1 millioner dansker været forbi, og selv om det store pres på systemerne førte til problemer den første dag, har Skats systemer kørt stabilt siden.

Væksten i antallet af brugere er markant. I 2006 var 700.000 brugere inde på selvangivelsen. Det steg i 2007 til 900.000, og det tal er altså mere end fordoblet til i år.

Glemte koder

Richard Hanlov, der er fagchef for kundeservice hos Skat, forklarer, at der har været stort pres på både it-systemer og telefoner, lige siden der blev åbnet for adgangen til årsopgørelsen.

Lige siden årsopgørelserne blev tilgængelige har Skat advaret om lange ventetider på telefonerne.

Og presset på telefonerne skyldes også, at mange nye brugere af selvbetjeningen skal have rådgivning i at bruge hjemmesiden.

Et af problemerne bunder i, at det efterhånden kun er sjældent, at danskerne har brug for at logge sig på Skat.dk. Nu har folk svært ved at huske deres koder, fordi de kun bruger dem en enkelt gang om året.

"Vi har en del, der ringer, fordi de ikke kan huske deres TastSelv-kode," siger Richard Hanlov.

Han forklarerer, at Skat også forsøger at guide brugerne igennem på Skat.dk, så de i fremtiden selv kan betjene sig.

Signaturgevinst

Succesen hos Skat smitter også af hos TDC, der udsteder den digitale signatur for det offentlige.

Mange danskere, der gerne vil rette deres selvangivelse online har benyttet lejligheden til samtidig at bestille en digital signatur.

TDCs kommunikationsafdeling oplyser, at der i perioden siden 10. marts er blevet udstedt tre gange så mange signaturer som normalt.

TDC har ikke eksakte tal, men oplyser, at der er udstedt næsten 2000 signaturer om dagen i løbet af marts måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere