Artikel top billede

Tele2 trækker Telenor Danmark ned

Den danske afdeling af teleselskabet Telenor fik en pæn vækst i 2007, der dog var hæmmet af selskabets køb af danske Tele2.

Resultatet i den danske del af det norske teleselskab Telenor bærer præg af købet af Tele2.

Selskabet havde i 2007 en samlet omsætning i mobilforretningen, der omfatter Tele2, CBB og Sonofon, på 5,4 millairder kroner 5,2 milliarder kroner i 2006.

Det svarer til en fremgang på godt fem procent. Til gengæld steg driftsresultatet (EBIT) med 17 procent fra 731 millioner kroner i 2006 til 858 millioner i 2007.

Teleselskabet klarede sig dog knap så godt i sidste kvartal af 2007 sammenlignet med 2006, hvor indtjeningen faldt fra 204 millioner kroner til 143 millioner.

Tele2-køb kan mærkes

Ifølge Telenor Danmarks administrerende direktør, Henrik Clausen, skyldes den lavere indtjening i fjerde kvartal blandt andet købet af danske Tele2 og tab af forretning i forbindelse med Telias køb af Debitel.

Telenor mærkede samtidig effekten af de politiske indgreb mod nedsættelse af priserne for at benytte mobiltelefonen i udlandet samt teleselskabernes interne priser.

Derudover åbnede selskabet 72 telebutikker i supermarkedskæden Føtex, hvilket også kostede på indtjeningen.

"Målet er, at vi via øget volumen og distributionskraft får genskabt tilfredsstillende lønsomhed inden for de kommende tre til fire kvartaler," siger administrerende direktør Henrik Clausen.

Til sammen havde CBB, Sonofon og Tele2 1.680.000 mobilkunder i 2007.

Stor vækst i bredbåndsforretning

Telenor Danmarks bredbåndsforretning, der omfatter Cybercity og Tele2, oplevede til gengæld store vækstrater.

Omsætningen steg således med 65 procent til 1.187 millioner kroner i 2007.

Resultatet (EBIT) blev på 85 millioner kroner og steg dermed 46 procent i forhold til 2006.

Også her medførte købet af Tele2 en pæn vækst i omsætning og kunder, men kostede samtidig på indtjeningsgraden.

Telenors danske direktør Henrik Clausen forventer dog, at lønsomheden inden for de kommende fem til seks kvartaler igen vil være på et tilfredsstillende niveau, når synergieffekten af købet af Tele2 for alvor slår igennem.

Cybercity og Tele2 havde ved udgangen af sidste år 440.000 bredbåndskunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere