Artikel top billede

Lønkrav fra it-studerende: 450.000 kroner per år

Høj løn og kort arbejdstid. Det drømmer danske studerende på IT-Universitetet om, viser en ny undersøgelse. Delvis realistisk drøm, mener ekspert og direktør.

Læs også: Det forventer it-studerende i løn.

Læs også: Så meget vil it-studerende arbejde om ugen.

15 procent af de studerende på IT-Universitetet i Danmark forventer en årsløn på mellem 412.00 og 450.000 kroner, viser en ny undersøgelse blandt 96 studerende fra institutionen.

Det er væsentlig mere end andre studerende forventer, viser samme rapport, der ligeledes har spurgt 6.726 studerende i Danmark om deres lønkrav.

Kun ni procent af dem forventer en årsløn på op imod 412.000 kroner, viser rapporten fra UNIVERSUM, der arbejder med virksomheders brand og måler de studerendes forventninger, holdning og ønsker.

Guld i sigte

Direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri kalder forventningen lige i overkanten.

"Som startløn er det måske lidt i overkanten - men hvis man giver den en skalle, er vores branche også sådan, at man belønner den gode indsats. I det hele taget har vi nok en større lønspredning end andre sektorer," siger han.

"Så budskabet er, at hvis du er til noget, får du det også betalt - kald det betinget guld for enden af uddannelsen," siger han.

Realistiske drømme

Studiechef Jakob Lange fra Københavns Universitet mener ikke, at lønkravene er urealistiske.

"Den, der kan levere varen og for eksempel inden for kort tid blive projektleder, vil det være yderst realistisk for," siger han.

Til gengæld tvivler han på, at lønnen vil fortsætte med at stige gennem de it-studerendes arbejdsliv.

"Det gælder for denne type specialister, at hvis de ikke løbende opdaterer deres viden, så falder lønnen hurtigt ud med årene," siger han.

Han forklarer, at specialister hurtigt kan opnå god løn, men modsat andre erhverv flader den ud med tiden.

Kort arbejdstid

I kombination med de høje lønkrav forventer de it-studerende samtidig en kort arbejdsuge.

35 procent af dem forventer at arbejde 35-39 timer, mens det tilsvarende tal for andre studerende er 29 procent.

I alt seks procent af de andre studerende forventer at arbejde mere end 55 timer om ugen – det forventer kun to procent af de it-studerende.

Her hopper kæden af for de it-studerende, mener studiechef Jakob Lange fra Københavns Universitet.

"Det er meget tvivlsomt, om dette ønske kan indfries samtidig med ønsket om høj løn," siger han.

Det er direktør Tom Togsverd helt på linje med.

"Med hensyn til arbejdstid har vi alle et fokus på at undgå rovdrift på medarbejdere - men i perioder skal man nok være indstillet på at arbejde mere end de normale 37 timer," siger han.

Læs også: Det forventer it-studerende i løn.

Læs også: Så meget vil it-studerende arbejde om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere