It-firmaer er dårligt forberedte på uheld

Langt de fleste virksomheder vil kun kunne klare et it-driftstop på maksimalt syv dage. Samtidig er de færreste forberedte på nedbrud forårsaget af eksterne hændelser. Ikke godt, lyder det fra ekspert.

Computerworld News Service:: Langt de fleste virksomheder vil maksimalt kunne klare et it-driftstop på syv dage, viser en undersøgelse fra analysehuset Gartner.

Analytiker Roberta Witty fra Gartner forklarer, at resultaterne af undersøgelsen viser os, at virksomhederne ikke lægger nok vægt på kontinuiteten i deres it-drift, og det gør dem sårbare, hvis uheldet skulle være ude.

Witty mener, at virksomhederne skal fokusere mere på deres langsigtede strategier, så nedbrud på op mod 30 dage ikke påvirker virksomhederne. Sådanne tiltag vil selvfølgelig kræve større it-budgetter og samarbejde, tilføjer hun.

Syv dage eller mindre

Gartner har til undersøgelsen interviewet i alt 359 professionelle it-folk fra både Nordamerika, England og Canada i 2007. 60 procent af de adspurgte svarede, at deres driftskontinuitet i tilfælde af nedbrud var begrænset til syv dage eller mindre.

Endvidere viser undersøgelsen, at størstedelen af virksomhederne fokuserer på at beskytte sig imod interne driftsnedbrud.

De tager således ikke højde for nedbrud forårsaget af eksterne hændelser som for eksempel uvejr, terroristangreb, epidemier, civiloprør og nedbrud hos service-udbydere.

Og det er en meget kortsigtet måde at tænke på, konstaterer Witty.

Bør ruste sig

"Hvis vi ser på nogle af de hændelser vi har haft de sidste par år, er det tydeligt at virksomhederne bør ruste sig imod begivenheder, der tager meget lang tid at komme sig over. Dette er en problemstilling, som virksomhederne skal konfrontere før eller senere," siger Witty.

Undersøgelsen viser, at 77 procent af virksomhederne har en nødplan i tilfælde af strømnedbrud forårsaget af brand.

72 procent har en plan i tilfælde af naturkatastrofer. Kun 50 procent af virksomhederne er til gengæld forberedte på nedbrud forårsaget af terrorist-angreb.

Witty påpeger, at mange virksomheder er begyndt at tage truslen for miljøkatastrofer mere alvorligt. Undersøgelsen viser, at 29 procent af alle virksomhederne nu har foranstaltninger i tilfælde af miljøkatastrofer. Dette tal var i 2005 kun otte procent.

"For at modstå driftsnedbrud i op til 30 dage, skal virksomhederne blive bedre til at reagere hurtigt i nødstilfælde. Det er hvad drift-kontinuitet handler om. Hvis du ikke har personale til at varetage et data center er det ubrugeligt." Siger Witty.

[/i]Oversat af Jimmie Gustafsson[/i]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere