Artikel top billede

Omsorgs-it forsinket i 16 kommuner

16 kommuner nåede ikke at bruge pengene fra regeringens store pulje til mobil støtte af ældreplejen i år.

Mobiltelefoner og PDA'er skal være med til at gøre hjemmehjælpen både bedre og mere fleksibel.

Men mens politikere og medarbejdere har stort fokus på at finde både arbejdskraft og penge til ældreplejen, kunne 16 kommuner ikke nå at bruge de penge, der var sat af til mobil støtte i ældreplejen.

Det viser en opgørelse, Velfærdsministeriet har lavet for Computerworld. De 16 kommuner havde søgt penge fra en pulje på 317 millioner kroner, som skulle bruges inden udgangen af 2007.

Men det nåede 16 af kommunerne altså ikke, og de fik kort før jul dispensation til at overføre pengene til de første seks måneder af i år.

Leverandørernes skyld

Allerede før jul, da ansøgningerne skulle sendes til Velfærdsministeriet, var kommunernes forening, KL, ude med en stærk kritik af de leverandører, som skulle levere udstyr og software til kommunerne. Blandt de store leverandører er TDC og Brightpoint, det tidligere Dangaard Telecom.

Konsulent i kommunernes forening, KL, Claus Nielsen mener, at den

"Jeg hører fra kommunerne, at der er nogle, som ikke kan nå at få gennemført projekterne indenfor de seks måneder, som dispensationen gælder," vurderer Claus Nielsen, fra KL. Han forklarer, at det kan blive vanskeligt at nå test, uddannelse og udrulning indenfor det næste halve år.

"Det er ikke nok at lave pilotprojekter og anbefalinger, der skal være flere opfølgninger og en erfaringsopsamlingsenhed," siger Claus Nielsen, der også erkender, at KL kunne have gjort mere:

"Vi burde have lavet mere samlet koordination, men det burde bare ikke være nødvendigt, når man samarbejder med så store virksomheder."

TDC har siden beklaget problemerne, som TDC mener, især skyldes problemer i de Qtek telefoner, der bliver brugt i mange af projekterne.

Følgende kommuner har fået dispensation fra Velfærdsministeriet til at overføre penge til omsporgs-it: Guldborgsund, Randers, Furesø, Tønder, Næstved, Greve, Silkeborg, Hillerød, Sønderborg, Frederikshavn, Middelfart, Kolding, Ikast-Brande, København, Odense og Stevns.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere