MP3-afspiller med oceaner af funktioner

De nye MP3-afspillere kan mere end blot afspille den musik, som man har overført via sin pc. Der er nemlig indbygget radio, og musiknumre fra radioprogrammerne kan gemmes i MP3-format. Man kan også optage direkte fra sit stereoanlæg, og afspillerne kan bruges som diktafon. Endelig kan afspillere som iRivers iFP-390T, som vi har kigget nærmere på, også bruges som lommehukommelse til lagring af alle slags filer.

4½ timers musik

MP3-afspilleren iFP-390T fra iRiver er mere end blot en almindelig musikdåse. Den kan nemlig nogle ting, som de fleste andre MP3-afspillere ikke kan: Den kan selv skabe MP3-filer af musik eller tale, og den kan bruges som transportabel lagerenhed.

Afspilleren er en lille, let plastic-sag i grå nuancer. Den måler 91 x 35 x 27 millimeter, og er altså ikke større end at den kan være i en knyttet håndværkernæve. Den vejer cirka 60 gram med batteri.

390T kan afspille musikfiler i formaterne MP3, WMA og ASF, og man kan blande formaterne, som man lyster. Afspilleren har også indbygget FM-radio. Den er ganske ferm til at indfange radiostationerne, og man kan gemme 20 faste stationer.

Der er 256 megabyte indbygget hukommelse, og det er nok til 4,5 timers MP3-musik i god kvalitet. Det er en ren fornøjelse at have nem adgang til 4-5 af sine favorit-albums, lige meget hvor man befinder sig, og der kommer glimrende lyd ud af de medfølgende Sennheiser høretelefoner.

Det mest spændende ved 390T er imidlertid, at man kan optage musik eller tale, som gemmes i MP3-format. Man kan optage musik fra radioen, eller man kan optage fra en anden lydkilde via et kabel. I princippet har man slet ikke brug for en computer.

Den lille MP3-afspiller fra iRiver kan mere, end man er vant til, men den er også dyr.
Man bestemmer selv hvilken kvalitet, musikken skal gemmes i. Samplingsfrekvensen kan varieres fra 11 til 44,1 kHz, og bitraten kan være mellem 32 og 320 kilobit i sekundet. Med en typisk bitrate på 128 kilobit i sekundet, er der plads til 266 minutters optaget radio.

Der er også indbygget mikrofon, så 390T kan bruges som diktafon. Når der optages tale, sker det i mono, og bitraten behøver ikke at være så høj. Derfor rækker de 256 megabyte hukommelse til knap 18 timer. Mikrofonen er for øvrigt af god kvalitet, så man behøver absolut ikke at råbe.

Lommehukommelse

MP3-afspillerne kan forbindes til en computer ved hjælp af et USB-kabel, og et medfølgende Stifinder-lignende Windows-program gør det nemt at holde styr på afspillerens filer.

390T kan opgraderes med ny firmware, og på den måde kan nye funktioner løbende komme til. På iRivers websted kan man for eksempel hente en firmware-opdatering, der gør det muligt at benytte afspilleren som transportabelt lagermedie.

Med denne opdatering kan man uden videre bruge afspilleren til at overføre alle slags filer mellem pc'er med Windows 2000 eller XP.

Opdateringen gør den medfølgende software uanvendelig, men så benytter man bare Stifinder til at overføre musik-filer til MP3-afspilleren i stedet.

Afspilleren er forsynet med et lille LCD-display på fire linjer, og displayet har en blålig baggrundsbelysning, så afspilleren kan benyttes i mørke. Displayet er ikke overvældende tydeligt, men det gør det nogenlunde overskueligt at finde rundt i filerne på afspilleren, og man kan se hvilket nummer, der spilles.

Man bladrer rundt i menuerne ved hjælp af et lille joystick og tre knapper. Afspilleren har mange funktioner og indstillingsmuligheder, så der er nok at navigere rundt i, og desværre er navigationen ikke altid helt logisk. I en af menuerne skal man for eksempel bladre opad eller nedad i menupunkterne ved at bevæge joystikket til siderne i stedet for op og ned, og der er forskel på, hvordan man aktiverer menupunkterne. Det kunne godt gøres bedre.

390T benytter et AA-batteri som strømkilde, og det kan holde til afspilning af MP3-musik i et døgns tid. Afspilleren ville være en smule mindre og lettere, hvis den skulle udstyres med et AAA-batteri i stedet, men så ville batterilevetiden også være noget kortere. 390T kan for øvrigt indstilles til at maksimere batterilevetiden, alt efter om man benytter et almindeligt alkaline-batteri eller et genopladeligt batteri.

Samlet må man sige, at iRiver iFP-390T er en overordentlig kompetent lille sag med mange anvendelsesmuligheder. Man kunne ønske sig en mere overskuelig menustruktur og understøttelse af USB 2.0 frem for USB 1.1, men det er trods alt kritik i småtingsafdelingen.

Det er straks værre med prisen. Afspilleren er nemlig dyr. Den vejledende pris er 2.795 kroner med moms. Storebror iFP-395T med 512 megabyte hukommelse koster en tusindkroneseddel mere. De rige har mange glæder.

MP3-afspilleren er venligst udlånt af Bosscom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere