Artikel top billede

TDC erkender fejl i hjemmepleje-it

TDC erkender problemer med Qtek-enheder i hjemmeplejen og manglende mobildækning i enkelte områder. Løsning på vej ud i kommunerne.

Den store satsning på mobil understøttelse af hjemmeplejen i Danmark er blevet forsinket af tekniske problemer.

TDC erkender, at de Qtek-enheder, som mange kommuner har købt var ramt af softwarefejl.

Fejlene har betydet, at Velfærdministeriet tidligere i denne uge måtte frembringe en dispensationsordning, så kommunerne kan overføre penge til mobile løsninger til næste år.

Pengene kommer fra en pulje på 317 millioner kroner, som skulle være brugt inden udgangen af i år.

Kommunernes forening KL mener, at leverandørerne har ansvaret for forsinkelserne. En af de leverandører KL kritiserer er TDC.

Problemer

Eivind Jørgensen, sales manager i Mobil og Konvergens hos TDC, som har håndteret opgaven forklarer, at TDC er stødt på en række problemer i projektet.

"Vi har haft en Qtek terminal fra HTC , og vi har haft nogle udfordringer med terminalerne," siger Eivind Jørgensen.

Han fortæller, at TDC lige for tiden er ved at teste en softwareopdatering.

"Vi har måttet opgradere software-setup i terminalerne. Vi opdaterer lige nu omkring 14 kommuner," siger Eivind Jørgensen.

Ud over de tekniske problemer med Qtek-enhederne har flere kommuner oplevet problemer med mobildækningen i nogen områder. Det arbejder TDC også på at løse.

Eivind Jørgensen forklarer, at softwareproblemerne også har forstærket de problemer.

"Fejlen i softwaren kan også gøre, at det umiddelbart ser ud som om der ikke er dækning, så det er ikke alene dårlig dækning," siger Eivind Jørgensen.

Omfattende opgave

Omkring 80.000 medarbejdere i kommunerne skal understøttes af de mobile løsninger. Derfor mener Eivind Jørgensen også, at TDC også har gjort sig nogle nye erfaringer undervejs.

"Man skal sætte det her projekt i kontekst, fordi det er det største projekt, hvor man har udstyret så stor en medarbejdergruppe med en lomme-computer," siger Eivind Jørgensen.

Mens kommunerne og KL har udtrykt skuffelse over, at leverandørerne ikke har leveret tilfredsstillende teknik, så mener Eivind Jørgensen, at TDC har klaret opgaven så godt som muligt.

"Vi har haft kapaciteten til det her, fordi vi har løst problemerne," siger Eivind Jørgensen, som dog tilføjer, at de tekniske vanskeligheder med Qtek-enheden er kommet lidt bag på firmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere