Artikel top billede

Danskerne de mest download-ivrige i Europa

Danskerne er det folk i EU, som opretter flest hjemmesider og downloader mest software. Til gengæld mangler danske virksomheder bredbåndsforbindelser.

Den danske nationale selvfølelse får et lag polish mere af EU’s statistikfunktion, Eurostat, der har offentliggjort tallene på en række it-indikatorer for de europæiske lande.

Tallene viser, at danskerne er de europæere, som laver flest egne hjemmesider. Vi er de bedste til at kontakte myndigheder online og til at sælge varer over nettet i form af internet-auktioner.

Vi er også de flittigste i EU til at bruge internettet til at sende jobansøgninger, og downloade og installere software.

Glade for søgemaskiner

Kun når det gælder antallet af husstande med adgang til bredbånd, bliver vi dukket lidt at hollænderne, der sender os ned på en samlet andenplads.

Eurostat-tallene viser, at 80 procent af danskere mellem 16 og 74 år bruger søgemaskiner, 72 procent sender e-mails og 34 procent bruger nettet til at se tv eller høre radio.

Hele 18 procent af danskerne laver deres egne hjemmesider og 22 procent sælger ting via nettet.

Virksomheder outsourcer

Danske virksomheder indtager også den europæiske førsteplads, når det gælder brug af eksterne leverandører til at varetage it-funktioner.

Det benytter 76 procent af danske virksomheder sig i større eller mindre omfang af, hvor gennemsnittet blandt alle virksomheder i EU er 44 procent.

"De mange mindre danske virksomheder har af naturlige grunde ikke altid selv ekspertisen," siger Niels Bjørn Andersen, professor på Copenhagen Business School, CBS.

Han mener, at der vil ske i stigning i i outsourcing fremover, og at det er et udtryk for, at danske virksomheder er meget opmærksomme på omkostningerne, og på at forretningsprocesser skal understøttes af it.

84 procent af danske virksomheder har hjemmesider, hvilket kun rækker til en andenplads.

Kapitalfonde et onde

Til gengæld har kun 80 procent af de danske virksomheder en bredbåndsforbindelse, og det sender os helt ned på en europæisk niendeplads.

Fraværet af bredbåndsforbindelser til 20 procent af de danske virksomheder, kan meget vel skyldes, at TDC blev solgt til kapitalfonde, mener Niels Bjørn Andersen.

"Måske har små virksomheder ikke brug en bredbåndsforbindelse. Men måske kan vi her læse de første tegn på, at kapitalfondenes overtagelse af TDC ikke har været af det gode," siger han.

Han mener ikke der er tvivl om, at overtagelsen har fået TDC til at droppe sin satsning på at forsyne hele landet med bredbånd.

"Jeg er en af dem, som er bekymret for vores teknologiske infrastruktur på telekommunikationssiden.

Jeg frygter, at kapitalfondene er alt for kortsigtede i deres ageren, og at de ikke investerer i noget, der går ud over tre år.

Dyremose (tidl. koncernchef i TDC. red.) var meget klar i spyt og tale dengang han sagde, at alle skulle være på bredbånd, uanset hvor man er. Men det har jeg ikke hørt meget til siden hen," siger Niels Bjørn Andersen.

Danmark pænt med på online-ordrer

Dette skud for boven mildnes dog noget af den omstændighed, at hver tredje dansker har modtaget ordrer via internettet, mod et europæisk gennemsnit på 14 procent, som gør os til klare vindere også i den kategori.

Eurostat har også undersøgt, hvor mange af de europæiske virksomheder, der modtager mindst 25 procent af de samlede ordrer via nettet, og her indtager Danmark en andenplads.

Seks procent har ordreindgang via nettet i den størrelse, mod et europæisk gennemsnit på tre procent.

Alle tallene findes på Eurostats hjemmeside

De danske tal kan hentes på Danmarks Statistik under 'Befolkningens brug af internet' og 'Danske virksomheders brug af it.'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere