3.522 kommentarer til Microsoft Open XML

De nationale standardiserings-organer har i alt indleveret 3.522 kommentarer til Microsofts Office Open XML, som den internationale standard-gruppe Ecma nu skal have tygget sig igennem.

3.522.

Så mange indlæg og kommentarer har den internationale standardorganisation Ecma modtaget fra de forskellige landes standard-grupper om Microsofts Office Open XML.

Kommentarerne er kommet, efter de respektive landes standard-organisationer i sommer deltog i en række omstridte afstemninger om standardiseringen af Office Open XML.

Debatten blev dengang kørt af sporet, da det viste sig, at Microsoft havde opfordret sine partnere til at melde sig ind i standard-organisationerne for at tale Microsofts sag.

Det fik blandt andet Sverige til helt at annullere sin afstemning.

Ecma svarer

Antallet af kommentarer bliver fastslået af Microsoft-chefen Brian i et blogindlæg.

Her fremgår det også, at Ecma – der holder til huse i Geneve i Schweiz – kom med de første svar til de mange kommentarer for en uges tid siden.

Brian Jones er den eneste Microsoft-medarbejder i Ecmas 24-mand store tekniske komite, der består af repræsentanter for en stribe af de største teknologi-producenter.

Ifølge ISO’s regler må kun medlemmer af de nationale standard-organisationer læse de forskellige kommentarer på en særlig Ecma-portal.

Brian Jones mener, at der bør være fri adgang til at se kommentarerne.

Han skriver, at mange af de godt 3.500 kommentarer ligner hinanden, i det de består af indsigelser eller ændrings-forslag til det standard-forslag, som Ecma tidligere er kommet med.

Herhjemme stemte Dansk Standard efter en ophedet debat netj til Office Open XML, men holdt dog døren åben for en anbefaling af formatet, hvis Microsoft ville adressere en række punkter.

Indsigelserne mod OOXML indkluderer blandt andet beskyldninger om, at Microsoft-formatet har for svært ved at samarbejde med open source-rivalen Open Document Format (ODF), når det gælder Office-applikationer.

Desuden har der tidligere været beskyldninger om patent-krænkelser, klager over den korte tid, som Ecma har givet til at gennemgå sagskomplekset samt en stribe tekniske kommentarer.

Ecma har indtil midt i januar til at komme med svar på de mange kommentarer. Dernæst skal sagen debatteres på et møde, som ISO afholder i slutningen af februar. Så kommer der endnu en afstemnings-runde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere