Artikel top billede

Helge Sander tager en tørn mere i Folketinget for Venstre.
Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Helge Sander genvalgt til Folketinget

Det bliver til en ny tur i Folketinget for Helge Sander (V), der meget gerne vil fortsætte som videnskabsminister.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er genvalgt til Folketinget, efter det har svævet i uvished, om Danmarks it-minister var købt eller solgt i Vestjyllands Storkreds, hvor han var opstillet i den nye Ikast-Brande kreds.

"Det skulle være sikkert, at jeg er valgt ind i en ny periode, hvilket naturligvis glæder mig meget," siger Helge Sander til Computerworld.

Antallet af personlige stemmer gjorde dog, at den rutinerede Christianborg-politiker med 20 års Folketings-erfaring sidder på Borgen endnu en valgperiode.

Antallet af personlige stemmer er dog endnu ukendt.

Vil gerne fortsætte som it-minister

Helge Sander ved endnu ikke, om han skal fortsætte som videnskabsminister i statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) nye regering.

”Det er alt for usikkert at sige på nuværende tidspunkt, inden regeringsgrundlaget er skrevet. Men jeg vil meget gerne fortsætte i Videnskabsministeriet, fordi det er meget spændende stofområde,” lyder det fra Helge Sander.

Biometrisk borgerkort er topprioritet

Hvis han fortsætter som videnskabsminister, vil han fokusere på at indfri sit valgløfte om at indføre det biometriske borgerkort.

"Det er klart, at borgerkortet vil have min største opmærksomhed, når jeg nu har lovet vælgerne det," siger han.

Det vil vise sig i de kommende dage, om Videnskabsministeriet fortsætter i sin nuværende form med Helge Sander som minister, når statsministeren har dannet sin nye regering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere