Artikel top billede

Danske universiteter vil standardisere store systemer

Et nyt indkøbssamarbejde mellem danske universiteter skal standardisere store forretningsdrivende systemer på uddannelsesstederne.

Det skal være slut med forskellige systemer på landets universiteter. De danske universiteter vil nemlig gerne stå stærkere i samarbejdet med samarbejdspartnere som eksempelvis Undervisningsministeriet.

Derfor samler otte universiteter nu tre indkøbsforeninger til en samlet, som får navnet UNI-IT.

Det fortæller Per Overgaard Nielsen, der er Universitetsdirektør på SDU og udnævnt til formand for den nye indkøbsforening.

Det nye indkøbssamarbejde betyder ikke, at de enkelte maskiner på de forskellige universiteters fakulteter og institutter nu skal indkøbes på samme sted.

I stedet handler aftalen om standardisering af de store forretningsdrivende systemer, fortæller Per Overgaard Nielsen.

Samarbejde skal give mere kompetance

Universiteterne har indtil videre samlet de eksisterende indkøbsaftaler i den nye forening. Herefter vil foreningen om et år sende et samlet udbud ud.

"Ideen er, at vi gerne vil ruste os til at stå så stærkt som muligt som sektor overfor de samarbejdspartnere vi skal have, " siger Per Overgaard Nielsen.

Men samtidig handler det også om med samarbejdet at opnå en standardisering på tværs af universiteterne.

Gennem årene har universiteterne haft lidt forskellige systemer, og med den fælles indkøbsforening er der nu mulighed for et udvidet standardiserings samarbejde.

"Derfor tror vi også at vi får bedre løsninger og mere kompetence opbygget," siger Per Overgaard Nielsen.

Det er direktørerne for fra de enkelte universiteter som er blevet placeret i bestyrelsen for foreningen.

Og de kan sagtens blive enige, selv om de hver især kommer med deres historik om, hvordan ting skal løses, mener Per Overgaard Nielsen.

"Vi gør det, at vi er ret enige om strategien. Og selv om vi er forskellige, så har vi ikke så forskellige opgaver der skal løses på de her områder," siger Per Overgaard Nielsen.

Besparelser endnu ukendte

Den nye forening får et årligt budget på 60 millioner kroner.

Indtil det første udbud er sendt ud er det ifølge Per Overgaard Nielsen umuligt at sige, hvor meget samarbejdet kan generere i besparelser.

Imidlertid står det klart, at nedlæggelsen af tre forskellige sekretariater vil gøre forholdene bedre, fortæller universitetsdirektøren.

"I første omgang handler det her om, at vi får samlet os, at vi får standardiseret, og at vi dermed får en samlet udvikling fremover," siger Per Overgaard Nielsen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere