Outsourcing - det har vi folk til

Den lille it-virksomhed Mobilcash har outsourcet it-udviklingen til outsourcingvirksomheden Acando. Vi var for små til at gøre selv, fortæller medstifter Thorstein Boserup.

Indien og Serbien.

Den danske it-virksomhed Mobilcash, der udvikler betalingsløsninger til mobiltelefoner, har tidligere prøvet selv at outsource it-projekter til de to lande.

Begge gange uden den store succes.

"Det var alt for svært for sådan en lille virksomhed som vores at styre processen," fortæller Thorstein Boserup, partner og medstifter af Mobilcash.

Derfor besluttede virksomheden tidligere i år at alliere sig med en partner, der har erfaring med outsourcing.

Valget faldt på den svenske outsourcingvirksomhed Acando, der i februar i år åbnede en dansk afdeling. Acando har kontorer i 10 lande og 1.400 medarbejdere, hvoraf de 750 sidder i hovedsædet i Sverige.

Omsætningen for den børsnoterede koncern lå på godt en milliard kroner sidste år.

Kommunikation på dansk

Det har medstifter Thorstein Boserup, Mobilcash, foreløbig ikke fortrudt.

"Acando tager sig af alt, der vedrører udviklingen af det nye system. Det giver os en stor tryghed og sikkerhed, som gør os i stand til at fokusere og koncentrere kræfterne om det forretningsmæssige," fortæller Thorstein Boserup.

"Vi skal ikke bruge tid på at lave specifikationer og kommunikere det videre med risiko for kommunikationsbrister på grund af de sproglige og kulturelle forskelle der nu engang er til Indien og Serbien."

Med det henviser Thorstein Boserup til Acandos engagement-koncept, der bygger på, at en dansk kunde også har en dansk kontaktperson. Det vil sige, at kunden kommunikerer med Acando, som så igen varetager kontakten ud til udviklerne, for eksempel i Estland eller Serbien.

"Vi er bedre til at håndtere sprog- og kulturforskelle, fordi dels er vi specialister i outsourcing. Samtidig har vi også udviklet Acando Bridge, der er en række webværktøjer, der standardiserer kommunikationen mellem den danske afdeling og outsourcingdelen," fortæller konsulentdirektør, Søren Degn Jahns, Acando.

Indien og Serbien versus nearshoring

Kommunikationsproblemer var der til gengæld rigeligt af, da Mobilcash prøvede kræfter med outsourcing i Indien og Serbien.

"Da vi outsourcede til en virksomhed i Indien, gjorde vi ekstra meget ud af at skære opgaven ud i pap. Vi lavede en perfekt specifikation, men det, vi fik tilbage, levede på ingen måde op til vores forventninger. Samtidig oplevede vi, at den indiske virksomhed lovede en masse ting uden at leve op til løfterne," fortæller Thorstein Boserup, der dog samtidig pointerer, at virksomheden ikke havde ressourcer nok til at sende en medarbejder til Indien for at styre projektet.

Det havde virksomheden heller ikke, da den prøvede at outsource på egen hånd til Serbien.

"Da vi selv outsourcede til Serbien fik vi til gengæld det, vi bad om. Problemet var bare, at vi ikke var gode nok til at kommunikere, hvad vi ville have. Derfor fik vi en løsning der levede op til specifikationerne, men ikke til vores forventninger," fortæller Thorstein Boserup.

Det er da også netop problemer i forhold til kommunikation, sprog og kultur, der ifølge Søren Degn Jahns, Acando, gør hele forskellen.

"Vores koncept bygger på nearshoring. Altså, at hele udviklingsprocessen foretages i for eksempel Serbien, mens vores danske afdeling tager sig af projektledelse, arkitektur samt implementering og support. Det betyder, at kunderne i praksis oplever, at de har outsourcet til en dansk virksomhed på trods af, at udviklingen foretages i for eksempel Serbien," siger Søren Degn Jahns.

Afhængighed

Men beslutningen om at outsource hele udviklingen af det nye system gør samtidig Mobilcash afhængige af Acandos ekspertise.

"Fordelen er jo, at vi kan fokusere på at skabe partnerskaber. Men det er helt klart, at vi i udviklingsfasen er fuldstændigt afhængige af, hvordan Acando løser projektet. Når systemet er klar til drift, er det derfor også meningen, at vi skal have vores egne folk på," siger Thorstein Boserup.

Konsulentdirektør for Acando, Søren Degn Jahns, supplerer.

"Det er også derfor, vi dokumenterer alt vedrørende udviklingen af systemet. Det betyder reelt, at Mobilcash ikke er afhængige af os i det øjeblik systemet er færdigudviklet," siger han.

Denne fremgangsmåde stiller således krav til, at dokumentationen er i orden, men det har den også været, mener Thorstein Boserup.

"Vi har fået dokumentationen set efter ude i byen. Alle steder har konklusionen været, at den er langt over normen, så indtil videre har vi været meget tilfredse med Acando. Nu mangler vi så bare at få systemet gjort færdig," siger Thorstein Boserup drilsk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere