Patenter får egen portal

Danske virksomheder får i dag adgang til en gratis, statsfinansieret onlineportal, hvor de kan købe og sælge patenter og viden til hinanden.

Som en del af regeringens globaliseringsstrategi slår Patent- og Varemærkestyrelsen (PVS) her til morgen klokken otte dørene op for handelsportalen www.ip-marketplace.dk

Bogstaverne IP står for Intellectual Property, og det er netop viden i form af patenter, som danske virksomheder gratis får mulighed for at købe og sælge til hinanden.

Ideen bag portalen er at mange, især små og mellemstore virksomheder, ligger inde med uudnyttet viden, som de med fordel kunne sælge, så andre kan få nytte af den.

"I Danmark er der ikke i samme grad som i USA et marked for handel med viden. Det er det marked, vi skal hjælpe med at skubbe i gang," siger Bente Skovgaard Kristensen, kontorchef i PVS.

Mødested for patenter

Danske virksomheder handler allerede med i viden, især i form af handel med produkter, hvor viden er forankret i selve produkterne.

I alt har 37 procent af danske virksomheder med et patent handlet med IP-rettigheder i form af patenter, designs og brugsmodeller, viser tal fra PVS.

Patent-markedspladsen skal være et mødested for parter, som ønsker at købe og sælge viden i form af patenter.

Hvis en virksomhed ønsker at sælge et patent, som der måske ikke længere er brug for i virksomheden, lægger den en annonce på portalen og beskriver de forretningsmæssige muligheder i patentet.

Virksomheden kan også via en annonce på markedspladsen efterspørge speciel teknologi eller viden, den mangler.

PVS blander sig ikke i de efterfølgende forhandlinger mellem parterne, men stiller alene portalen til rådighed som mødested og formidler af information.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere