Masser af piratsoftware til salg på internetauktioner

Antipiratorganisationen BSA hævder at have forhindret salget af over 36.000 ulovlige softwareprodukter på auktionshjemmesider, men BSA's tal møder kritik.

Der bliver hver dag solgt masser af ulovligt kopieret software på internetbaserede auktioner.

Det fortæller Business Software Alliance (BSA), der på vegne af softwareproducenter bekæmper ulovlig kopiering af it-programmer.

BSA fortæller i en pressemeddelese, at organisationen i første halvår af 2007 forhindrede salget af over 36.000 ulovlige softwareprodukter på internetbaserede auktionshjemmesider.

Tag BSA's tal med et gran salt

Organisationens seneste data vedrørende internetbaseret piratkopiering viser, at detailværdien af den software der ulovligt blev tilbudt via auktionshjemmesider i denne periode, beløb sig til mere end 42 millioner kroner.

"Og dette er kun toppen af isbjerget," mener John Wolfe, direktør for Internet Enforcement for BSA.

BSA er ofte ude med disse bombastiske annonceringer af omfanget af piratkopiering, men organisationens tal skal tages med et gran salt.

Tabene på ulovligt kopieret software er store, men langt fra så kostbare, som BSA hævder, hvilket det finansielle tidsskrift The Economist tidligere har regnet sig frem til i artiklen Dodgy software piracy data fra 2005.

Forfølger politiske mål

Fra flere sider kritiseres BSA for at puste sine tal op for at nå organisationens politiske mål som for eksempel strengere straffe til softwarepirater.

Blandt kritikerne er eksempelvis forbrugerorganisationen Consumer Electronics Association, der tidligere har karaktisereret BSA's vurderinger af omfanget af denne piratvirksomhed som "absurde" og obskøne."

Udover selv at piratkopiere eller købe ulovlig software på internettet, er der også masser af ulovlig software tilgængelig online via internetsider, der tilbyder billig software og på peer-to-peer (P2P) fildelings-netværk.

Ifølge pressemeddelelsen identificerer BSA, på en gennemsnitlig måned flere end 200.000 ulovlige software-filer, der er tilgængelige alene via fildelings-netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere