EU-finansieret spam-projekt ligner en fiasko

Et EU støttet projekt, der har til formål at bekæmpe spam, står klar til brug. Der er dog kun ganske få, som har vist interesse for at deltage, og det kan sænke det nystartede projekt.

Europa-Kommissionen har gennem længere til haft fokus på den voksende mængde af spam, der hele tiden oversvømmer vores digitale postkasser.

Man har blandt andet søsat et ambitiøst projekt, kaldet Spotspam, der skal bruges som led i efterforskning af spam-relaterede retssager.

Spotspam er en central database, der skal samle oplysninger om spam og derved danne fundament for bevisførelse i forbindelse med retssager.

Nu står Spotspam så klar til brug, men der er kun ganske få, som deltager. Interessen i Danmark er da heller ikke overvældende.

"I øjeblikket bruger vi vores eget CERT-netværk til at formidle sikkerhedstrusler på europæisk plan, men vi er da ikke afvisende overfor andre konstalationer," siger Shehzad Ahmad, leder af DK-CERT og derved en oplagt samarbejdspartner for Spotspam.

Han beretter dog samtidig, at der findes en række lignende initiativer, som også kunne løbe af med DK-CERT's gunst.

Ny EU-fiasko?

Hvis den internationale opbakning til databasen ikke accelererer, vil projektet være ubrugeligt, og derfor søger den tyske leder af Spotspam i øjeblikket med lys og lygte efter deltagere.

"Software og database er klar til brug," fortæller Harald Summa, der leder af projektet, til Computerworld.

"Nu mangler vi bare troværdige samarbejdspartnere, der kan udfylde rammerne, således at projektet kan bruges i hele Europe og gerne i hele verden," siger han.

Det er endnu for tidligt at erklære pengene spildt, men efter Harald Summas vurdering er der i øjeblikket kun tale om en software-skal, der mangler indhold for at give mening.

Dukker interesserede samarbejdspartnerne ikke op, må Spotspam karakteriseres som et solidt nederlag i EU's kamp mod spam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere