Journalister anklager YouTube for censur

Kritik af Google efter at have føjet Thailands regering og fjernet videoer på YouTube, som den thailandske regering finder anstødelige

Computerworld News Service Journalisternes internationale sammenslutning, IFJ, er utilfredse med Googles beslutning om at forhindre, at en række TouTube-videoer med anstødeligt indhold kan ses af Thailandske internetbrugere. Google bøjer sig for den Thailandske regerings krav om censur.

IFJ kalder Googles aftale med den Thailandske regering for en "Censur-aftale". "Aftalen skaber en farlig præcendens, der kan få indflydelse på kampen for ytringsfriheden på globalt plan." udtaler IFJ.

"Det er en overhængende fare for, at menneskers ret til at modtage information bliver krænket. Google har vist sin villighed til at samarbejde med regeringer for at censorer informationer." siger IFJ's direktør i Asien, Jacqueline Park.

Den Thailandske ambassade i Washington har ikke reageret på henvendelser om en kommentar.

Blokade ophævet

I sidste weekend forlød det fra flere nyhedsorganer, at Thailand havde hævet den fem måneder lange blokade af Google, efter firmaet havde indvilliget i at blokere videoer, som regeringen fandt anstødelige.

International Herald Tribune citerede Thailands informationsminister for at sige, at YouTube ville blokere de videoer, der ikke passede til den thailandske kultur eller forbrød sig mod loven i landet.

Thailand blokerede for al videostreaming fra Googles YouTube i april måned, da en video, der generede kongen blev fundet på sitet.

"YouTube er glade for at høre, at adgang til sitet er blevet genetableret i Thailand." skrev en YouTube-talsmand i en e-mail i går, onsdag.

"Vi sætter pris på den konstruktive dialog vi har haft med informationsministeriet. youTube vil i fremtiden føle sig forpligtiget til at fjerne indhold, der strider mod vores indholds-politik - og vi vil forsætte det tætte samarbejde med myndighederne i Thailand. YouTube har iværksat foranstaltninger, der skal sikre, at brugerne i Thailand ikke har adgang til videoer, der bryder landets lovgivning. " skrev talsmanden i e-mailen.

Majestætsfornærmelse

Adspurgt om YouTubes moderselskab, Google, havde en kommentar til IFJ's kritik, svarede talsmanden, at spørgsmålet skal besvares af en officiel Google-talsmand. Ved redaktionens deadline, forelå, der ikke noget svar fra Google.

Majestætsfornærmelse er en alvorlig forbrydelse i Thailand. Nogle dage før YouTube-hændlesen, blev en schweizisk statsborger idømt 10 års fængsel for i fuldskab at have overmalet en række billeder af thailands konge. Han er dog senere blevet benået.

Andre internetfirmaer er tidligere blevet anklaget for at underkaste sig regeringers krav om censur. Yahoo er blevet beskyldt for at samarbejde med den kinesiske regering og have videregivet informationer, der har ført til arrestation af politiske afvigere og journalister.

Google, Yahoo, Microsoft og andre forsvarer sig med, at de er nødt til at følge de lokale love i landene. De mener, at landene må samarbejde for at få et sæt internationale regler på området.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere